ZETApress

hírportál

Elismert innovációk

A 2013. év nagydíjasaÁtadták a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) elismeréseit. A 2013. évi Innovációs Nagydíjat a KVV Kőolajvezeték-építő Zrt. kapta meg a nagy-szilárdságú csőtávvezetékek hegesztés-fejlesztéséért, az elismerést Simon Miklós vezérigazgató vette át Kövér László házelnöktől és Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől ma délben a Parlamentben.

A 2013. évi Innovációs Nagydíjban részesült legnagyobb magyar vezetéképítő vállalat a napokban fejezte be a szlovák?magyar gáztranzitvezeték megépítését, melyet Orbán Viktor magyar és Robert Fico szlovák miniszterelnök tegnap adott át a Pest megyei Szadán. A sikeres fejlesztésnek, az új technológiai alkalmazásnak köszönhetően 2013 végéig összesen 5,1 milliárd forint árbevételt ért el.

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2013. évi Ipari Inovációs díjában részesült a MEDISO Orvosi Berendezés Fejlesztő és Szervíz Kft. a nanoScan PET/MRI integrált pre-klinikai in vivo képalkotó trendszerért. A Vidékfejlesztési Minisztérium 2013. évi Környezetvédelmi Innovációs Díját vette át az EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft. az új generációs alumínium elektrolit kondenzátor és EPCOS teljesítmény induktivitások kifejlesztéséért. Ugyancsak ők kapták az Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. 2013. évi Szervezeti Innovációs Díját.

A Vidékfejlesztési Minisztérium 2013. évi Agrár Innovációs Díját a TeGaVill Kft. kapta a szántóföldi lágyszárú növénytermesztés melléktermékeit felhasználó, környezetterhelést csökkentő agro-energetikai technológiák és azokat biztosító géprendszerek kifejlesztéséért. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2013. évi Innovációs Díjában az Egis Gyógyszergyár Nyrt. részesült a hipertónia kezelésére kifejlesztett Egiramlon készítményének gyártásáért és forgalmazásáért.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2013. évi Innovációs Díját a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt, az I-Cell MobilSoft Zrt. és az ARH Hungary Zrt. kapta a HU-GO Elektronikus Útdíjszedési Rendszer megvalósításáért. A Magyar Innovációs Szövetség 2013. évi Start-up Innovációs Díjában a Tresorit Kft. részesült a Tresorit fájlmegosztási és szinkronizálási szoftver kifejlesztéséért. Biztonságos rendszerüket a csábító tízezer dolláros jutalom ellenére egy év alatt sem sikerült feltörni a hackereknek. Az ünnepségen köszöntötték a kiemelkedő innovációt tartalmazó pályázatokat benyújtók képviselőit is. Végül a stafétát a tavalyi nagydíjas NNG Kft. vezetője adta át az idei utódnak.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. OT Industries 2014. | ZETApress

Szóljon hozzá!