ZETApress

hírportál

Innovációk 27. díjazása

Magyar Innovációs NagydíjA 2018. év legjelentősebb innovációs teljesítményének elismerésére történő felhívást hallgattunk meg délelőtt a Magyar Tudományos Akadémia Széchenyi téri Székházának -1. szinti Krúdy-termében. Beadási határidő: 2019. február 13-a szerda 15 óra.

A Magyar Innovációs Alapítvány ? a Magyar Innovációs Szövetséggel (MISZ) közösen ? a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, az Agrárminisztériummal és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával együttműködve, 27. alkalommal hirdeti meg a Magyar Innovációs Nagydíj-pályázatot.

A találkozón dr. Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke ismertette a jelentkezés feltételeit, az eddigi tapasztalatokat. A Pályázat először 1992-ben került kiírásra, az azóta eltelt 26 év során 1186 pályázat érkezett, s az 1028 mérhető innovációs teljesítmény közül 202 kapott innovációs díjat. A meghirdetésen dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a bírálóbizottság elnöke nevében Birkner Zoltán, az NKFI Hivatal elnöke tartott előadást A 2019. év innovációs célkitűzései címmel.

A 2017. évi innovációs díjakat elnyert vállalkozások közül Bogsch Erik ? az Innovációs Nagydíjat nyert Richter Gedeon Nyrt. elnöke ? aki egyben az idei Innovációs Klub ülés házigazdája is volt ?, Puskás Levente, az Ipari Innovációs Díjban részesült MOL Nyrt értékesítési vezetője, Hadászi László, az Agrár Innovációs Díjban részesült KITE Zrt. innovációs főigazgatója, Lóczi János, a Környezetvédelmi Innovációs Díjban részesült Gremon Systems Zrt. ügyvezető igazgatója és Nagy Béla, az SZTNH Innovációs Díjában részesült Kőröstej Tejfeldolgozó és Kereskedelmi Kft. marketing és PR vezetője számolt be a 2018. évi innovációs tevékenységükről.

A 2018. év legjelentősebb innovációs teljesítményét elismerő Magyar Innovációs Nagydíj mellett a kiemelkedő innovációs teljesítmények további, összesen öt kategóriában kaphatnak díjat: a 2018. évi Ipari Innovációs Díj, a 2018. évi Informatikai Innovációs Díj, a 2018. évi Agrár Innovációs Díj, a 2018. évi Környezetvédelmi Innovációs Díj, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs Díja. A legeredményesebb, 2016. január elseje után alapított innovatív startup vállalkozás pedig a Magyar Innovációs Szövetség 2018. év legjobb startup vállalkozása-díját nyeri el.

A pályázaton azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások, illetve szervezetek vehetnek részt, amelyek a 2018. évben kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítménnyel (új termékek, új eljárások, új szolgáltatások értékesítése stb.) jelentős üzleti hasznot értek el. Az innováció kiindulási alapja kutatás-fejlesztési eredmény, szabadalom, know-how alkalmazása, technológia-transzfer stb. lehet. A díjak ünnepélyes átadására 2019. március végén kerül sor az Országházban.

A bírálóbizottság a Magyar Innovációs Alapítvány Kuratóriuma által felkért tudósokból, vezető gazdasági szakemberekből áll, elnöke dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. Az elbírálás során a bírálóbizottság a 2018-ban elért többleteredmény / többletárbevétel és egyéb műszaki, gazdasági előnyök mellett, az innováció eredetiségét, újszerűségét, illetve társadalmi hasznosságát, valamint a pályázat kidolgozottságának színvonalát is értékeli.

A bírálóbizottság által meghozott döntés végleges, fellebbezésnek helye nincs. Korábbi Innovációs Nagydíj pályázatokon díjazott innovációval újból pályázni nem lehet. A nevezéshez szükséges dokumentumok: egyoldalas összefoglaló, amelynek mintája idekattintva tölthető le; részletes leírás a megvalósításról, az elért piaci, illetve gazdasági eredményről (többleteredmény, többlet éves árbevétel, piaci részesedés növekedése, stb.), valamint arról, hogy külső (pályázati) forrás mennyiben segítette az innovációs teljesítmény elérését, összesen maximum 10 A4-es oldalon; referenciák igazolása (szakvélemény, vevők véleménye, fotó, videofilm, szakcikk stb.), továbbá nyilatkozat a közölt adatok, információk, valamint a szellemi tulajdonvédelmi jogok hitelességéről. A pályázatokat pdf-, az egyoldalas összefoglalót doc-formátumban kell eljuttatni emailcímükre vagy adathordozón a Magyar Innovációs Alapítvány titkárságára: 1116 Budapest, Fehérvári út 108-112. II. emelet 227-be.

Szóljon hozzá!