ZETApress

hírportál

Hajózzunk karácsonyig!

D2 hajómenetrendÁtkelő hajójáratok közlekednek karácsonyig a Duna belvárosi szakaszán. A BKK célja, hogy hajójáratait egyre fokozottabban integrálja a fővárosi közösségi közlekedési szolgáltatásba. Ezért olyan hajójáratokat indít, melyeknek fő szerepe, hogy a belvárosban a Duna két partja között biztosítsák az átkelést.

November 12-én hétfőtől december 23-án vasárnapig a Kossuth Lajos tér?Batthyány tér?Várkert Bazár?Petőfi tér útvonalon jár hajó D2-es jelzéssel. A hajókon napijegyekkel, bérletekkel, valamint hajójeggyel lehet utazni. November 11-én vasárnapig a kedvező időjárásra való tekintettel továbbra is őszi menetrendje szerint közlekedik a D11-es és a D12-es hajójárat ? tudatták sajtósaik.

November 12-én hétfőn életbe lép a hajóközlekedés új menetrendje, amely idén a hét minden napján napközben is biztosítja a szolgáltatás igénybevételének lehetőségét. A fővárosi hajózás egyik fontos eleme a rövid távú utazások, kifejezetten a Duna két partja közötti átkelés biztosítása. Az M2-es metró Kossuth Lajos téri állomásának pótlása idején már több ízben közlekedett átkelőhajó a Kossuth Lajos tér és a Batthyány tér között, mely szolgáltatás népszerűsége, sikere indokolja a hajóközlekedés átkelő-szerepének fokozását.

A BKK november 12-től tervezetten karácsonyig érvényben lévő hajóközlekedési rendje a fentieknek megfelelően az alábbiak szerint alakul: D2-es jelzéssel dunai átkelő hajójárat indul a Petőfi tér és a Kossuth Lajos tér között a Várkert Bazár és a Batthyány tér érintésével. A hajójárat a reggeli csúcsidőszakban 07:30-tól 20 percenként a Duna két partja, a Kossuth Lajos tér és a Batthyány tér között jár. Ezt követően napközben, illetve hétvégén 09:30 és 16 óra között a Kossuth Lajos tér és a Petőfi tér között közlekedik. A D2-es hajó napijegyekkel és bérletekkel, valamint hajójeggyel vehető igénybe. A D2-es járaton kívül továbbra is indul munkanapokon csúcsidőszakban egy-egy D11-es hajójárat, reggel Újpest, Árpád út felől a Boráros tér H (Petőfi híd) kikötőig, délután pedig vissza.

A BKK 2012-ben indította újra a menetrend szerinti fővárosi hajóközlekedést. A közelmúltban több fejlesztést is véghez vittek e közlekedési forma még vonzóbbá tétele érdekében: tavaly áprilistól megállnak a hajók a MŰPA ? Nemzeti Színház kikötőnél ? a budapesti kulturális élet két fontos színterét is bekapcsolva a szolgáltatásba ?, majd tavaly ősz óta, a Kopaszi-gát ? BudaPart kikötő átadásával a népszerű szabadidős helyszín is elérhető a hajókkal. A Margitsziget kiszolgálását bővítve idén április végén ismét új kikötővel gazdagodott a D12-es vonal: a hajók immár kikötnek a Margitsziget Szabadtéri Színpad és Víztorony megállóhelyen is.

Szóljon hozzá!