ZETApress

hírportál

Új hotel a Keletinél

A DVM Group új hotelt épít a Keleti pályaudvarnál a B&L Gruppe számára. A DVM Group egy új Baross téri szálloda építésére kötött szerződést a német B&L csoporttal ? tudatta Simon Orsolya marketing és PR igazgató.

A külföldi fejlesztő első magyarországi projektjének kiviteli tervezését és teljes-körű kivitelezését bízta a DVM Groupra, amely ezzel a feladattal egyik legnagyobb piaci megbízását nyerte el. A tervezési és előkészítési munkálatok november elején megkezdődtek, az átadás 2020-ban várható. A háromcsillagos superior besorolású szálloda a Keleti pályaudvar tőszomszédságában, a főváros egyik fontos közlekedési csomópontján helyezkedik majd el.

A belváros közelében található nagy-forgalmú térre két metróvonal és számos busz, troli és villamosjárat fut be. A 312 szobás hotel a hozzá kapcsolódó, 45 apartmant magában foglaló épülettel együtt a Baross tér déli oldalán fekvő telken emelkedik majd. A projekt bruttó alapterülete közel 26 ezer m2 lesz. A szálloda üzemeltetését a Steigenberger Group/Deutsche Hospitality érdekeltségbe tartozó Intercity lánc végzi.

? Nagy örömünkre szolgál, hogy hosszú tárgyalásokat követően a magas presztízsű német ingatlanfejlesztő cégünket választotta első magyarországi projektjének megvalósításához. Ez a megbízás újabb fontos lépése annak a folyamatnak, amely során tovább növeljük a nyílt piacról elnyert munkáink arányát. Ez a feladat nagyszerű lehetőség arra is, hogy maximálisan kiaknázzuk üzletágaink együttműködését, és a komplex szolgáltatásainkból fakadó szinergiát ügyfeleink javára fordítsuk ? mondta el Sellyey Tamás, a DVM Group operatív és értékesítési igazgatója.

? A DVM group erős hazai referenciái, valamint a tervezéshez és kivitelezéshez való magas szintű hozzáállása is alátámasztotta döntésünket, hogy őket válasszuk helyi partnerünknek egészen az átadás pillanatáig. A hotelprojekteknek megvannak a maguk sajátosságai, és a DVM group alkalmas arra, hogy megfeleljen az ezzel járó kihívásoknak. Ez ígéretes alapul szolgál további közös fejlesztésekhez Budapesten és a régióban ? tette hozzá Thorsten Testorp, a B&L Csoport ügyvezető partnere.

A B&L csoport már bizonyított Németország nagyvárosainak szállodaiparában. Emellett számos kiskereskedelmi, iroda- és lakóingatlant fejlesztettek hazai piacukon. Közel fél évszázados fennállásuk során a hamburgi székhelyű családi vállalkozás már több mint 180 sikeres projektet tudhat maga mögött. ? Budapest egy nagy múltú és elképesztő lehetőségeket rejtő város. Örömmel tölt el bennünket, hogy nemsokára egy központi elhelyezkedésű, modern hotellel gazdagíthatjuk ezt a vonzó metropolist ? mondta Joachim Marusczyk, az IntercityHotel GmbH ügyvezető igazgatója, aki már nagyon várja a magyarországi megnyitót.

B&L Gruppe

A B&L Csoport több mint 45 éve valósít meg magas színvonalú projekteket Németország-szerte. A vállalat nemcsak kiskereskedelmi, iroda- és lakóingatlanok szakértőjeként szerzett nevet magának a tulajdonosok, befektetők és bérlők körében, hanem a speciális ingatlanok, szállodák, panziók, garázsok piacán is kimagasló szakértelemmel bír. A hamburgi Mercado és a konstanzi Lago bevásárlóközpont mellett több kereskedelmi ingatlan kötődik a nevéhez Frankfurtban, Berlinben és Németország egyéb nagyvárosaiban. A cégcsoport már fejlesztett hoteleket Hamburgban, Berlinben, Lipcsében, Drezdában, Braunschweigben, Duisburgban, és jelenleg is számos további projektje van tervezési vagy kivitelezési fázisban.

DVM Group

A DVM Group, hazánk egyik legkomplexebb építőipari szolgáltatásokat nyújtó cégcsoportja 1995-ös megalapítása óta a magyar ingatlanszektor meghatározó szereplője. A portfólió elemei az építésztervezés, a projektmenedzsment, a környezetvédelmi szaktanácsadás és a generálkivitelezés. A DVM group 100%-ban magyar tulajdonú középvállalkozás, amely közel 170 alkalmazottat foglalkoztat.

Szóljon hozzá!