ZETApress

hírportál

Környezetkímélő csomagolás

Masterflex nyomdagépKörnyezetkímélő megoldást választott a fenntartható csomagolástechnikával foglalkozó Rondo. A nyomdagép korszerűsítésekor is a fenntarthatóság szempontjai szerint döntött a Rondo Hullámkartongyártó Kft. A hullámpapír csomagolások iránti megnövekedett érdeklődés is megköveteli, hogy a fenntarthatóság mellett a minőség maradjon az első ? vallja a társaság ügyvezetője.

Hetvenmillió forintértékben újítja fel Masterflex típusú 6 színes, nagy pontosságú flexo nyomdagépét a Rondo Hullámkartongyártó Kft. A vállalat, amely korszerű és környezetbarát hullámkarton csomagolóanyagokat állít elő, többek között az élelmiszeripar, az elektronikai ipar és a gépgyártás igényeinek megfelelően, mindennapi működésében is előtérbe helyezi a fenntarthatóságot.

Ezért is döntött a felújítás mellett, melynek köszönhetően még az idén megvalósul a gép továbbítórendszerének továbbfejlesztése, korszerűsítése, így a vevőket még kiválóbb minőségű flexo nyomott termékekkel tudja majd kiszolgálni a vállalat. Az ofszet minőséget megközelítő, fényképszerű nyomatok iránti igények a felfrissített technológiának köszönhetően könnyen kielégíthetővé válnak, ráadásul jelentősen olcsóbban, mint a valódi ofszet-technológia esetében.

A hullámkarton-ipar a tavalyi év óta nagy sebességgel növekszik, a Smithers-Pira kutatása szerint 2023-ra mintegy 380 milliárd dollárra nő majd a piac értéke. Ehhez nagymértékben hozzájárul az internetes vásárlás népszerűsége ? gondoljunk csak arra, hogy hány dobozban szállítanak ki ma árut ?, valamint a nyomdatechnikák fejlődése is.

? Egyre több szektorban ismerik fel a fenntartható megoldások fontosságát a csomagolástechnikában is, a súlyosan környezetkárosító műanyagok helyét az alig 3 hónap alatt lebomló hullámkartonok veszik át, ez a folyamat pedig társaságunknak is komoly felelősséget jelent. Meg kell mutatnunk új ügyfeleinknek is, hogy a fenntartható megoldás minőségben sem jelent kompromisszumot. A fejlett nyomdatechnikának köszönhetően pedig nemcsak környezetbarát, de esztétikailag is kiemelkedő, változatos csomagolásokat tudunk előállítani ? hangsúlyozta Miklós Zsolt, a Rondo Hullámkartongyártó Kft. ügyvezetője. ? Társaságunk életében és a munkatársaink gondolkodásában a fenntarthatóság központi kérdés, emiatt döntöttünk úgy, a berendezést nem lecseréljük, hanem a sokkal környezetkímélőbb felújítás mellett tesszük le a voksunkat. A technológia így is a legelőrehaladottabb lesz, de nem terheljük feleslegesen a környezetet! ? tette hozzá Miklós Zsolt.

Szóljon hozzá!