ZETApress

hírportál

Az E.ON napenergiája

2000 családot lát el a nap erejével az E.ON: másfél milliárd forintból valósult meg az E.ON szigetvári és mohácsi napelem-telepe ? tudatta Kazár Olívia PR specialista. Június végén rendszerbe kapcsolta első saját napelem-telepeit az E.ON.

A Szigetváron felépített 7 darab 500 kW névleges teljesítményű egység és a mohácsi 500 kW-os napelempark éves szinten kétezernél is több háztartás éves energiaigényét biztosítja megújuló forrásból. Az 1,5 milliárd forintos beruházást több hasonló követi a közeljövőben. Az energiavállalat célja, hogy megháromszorozza jelenlegi napelemes kapacitásait.

A Baranya megyei solar parkok egyéves előkészítést és tervezést követően, 2,5 hónapos kivitelezési munkával valósultak meg. Június 28-án kerültek a rendszerbe és együttesen 5200 MWh zöld-energia termelésére képesek évente. Az összesen 10 hektáron elterülő naperőmű-parkot 17 ezer napelem modulból, több mint 50 szakember építette. A következő 25 évben több mint 2000 család éves energiafelhasználását termelik meg a kihelyezett napelemek.

Az E.ON számításai szerint már 9 év alatt megtérül a beruházás. ? A technológia fejlődésével a nap energiájának hatékony hasznosítása valósággá vált napi szinten. Amellett, hogy családok és vállalkozások számára tervezünk és állítunk működésbe napelemes rendszereket, telephelyeinket is sorra fejlesztjük solar megoldásokkal. A Szigetváron és Mohácson üzembe helyezett létesítményeink bekapcsolásával nagyságrendet léptünk a napenergia hasznosításában, amivel szeretnénk hozzájárulni a hazai megújulóenergia-termelés széles körű elterjedéséhez is ? mondta el Szappanos Sándor, az E.ON Hungária Zrt. új ügyfél-megoldások igazgatója.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=5pBXg41aj5Q[/youtube]

A több mint 2000 háztartást kiszolgáló naperőmű telep az E.ON sajátja marad, a tervezés és kivitelezés után az üzemeltetést is az energiavállalat végzi, és a megújuló forrásból megtermelt zöld áram mennyiségét növeli. Ezzel hozzájárul ahhoz, hogy hazánk éves széndioxid-kibocsátása 2000 tonnával csökkenjen.

Szóljon hozzá!