ZETApress

hírportál

Újabb balatoni rekord

Már a főidény vége előtt túl a bűvös egymillión a balatoni komputasok száma! Ma délelőtt a sajtó jelenlétében köszöntötte a BAHART a 2018. évi egymilliomodik komputasát, bő egy héttel korábban, mint tavaly, amikor is augusztus 31-én került sor hasonló ünnepségre ? tudatták sajtósaik.

Csak a helyszínen, a Baross Gábor komp fedélzetén derült fény a szerencsés utas kilétére, akinek bizalmát értékes nyereménnyel jutalmazta a Társaság. Pelyhe Miklós és családja a délelőtt 10 órás kompon vehette át a százezer forintértékű BAHART Joker Kártyát Kollár József vezérigazgatótól. A kártyaegyenleg a Társaság által indított kompokra és egyéb hajózási lehetőségekre egyaránt beváltható 2019 végéig.

? A Balatoni Hajózási Zrt. kompközlekedés szolgáltatását Szántódrév és Tihanyrév között tavaly éves szinten több, mint egymillió146 ezer utas vette igénybe, mely még a 2016-os kimagasló rekordévet (egymillió 123 ezer főt) is túlszárnyalta. Két éve ugyanis egy akkor 14 éves rekord dőlt meg, mivel 2016 évet megelőzően utoljára 2002-ben szállítottak a balatoni kompok több mint egymillió utast. A BAHART 2018-ban ismét kiemelkedő forgalomra számít a kompközlekedés esetében, mely szolgáltatást egyébként változatlan díjakon biztosítjuk idén! Mindenképpen bizakodásra ad okot, hogy míg 2017-ben augusztus utolsó napján lépte át a komputasok száma a bűvös egymilliót, idén már egy héttel korábban, augusztus 23-án köszönthetjük a szerencsés utasunkat. Mindez azt jelenti számokban kifejezve, hogy augusztus 23-ig nagyságrendileg 80 ezer fővel, azaz mintegy 9%-kal több utast és 29 ezerrel több gépkocsit, valamint 10%-kal több kerékpárt szállítottak a kompok Szántódrév és Tihanyrév között a tavalyi év azonos időszakához képest.

A személyhajózásban is érzékeljük természetesen a forgalomnövekedést, a személyhajóinkon is már augusztus elején köszönthettük az 500 ezredik utasunkat. Jelenleg az utasszám már meghaladta a 630 ezer főt, így várhatóan idén is 700 ezer fölé emelkedhet a személyhajózásban szállított utasok száma a hajózási szezon végére ? mondta el Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

? A kompközlekedés az év mind a 365 napján üzemel, egész évben szállítjuk utasainkat kompjaink fedélzetén a Balaton északi és déli partja között. Hasonlóan a személyhajózáshoz a kompok esetében is a nyári hónapok jelentik az igazi terhelést, hiszen egyetlen júliusi vagy augusztusi napon nagyságrendileg minimum megegyező, de inkább lényegesen nagyobb számban veszik igénybe utasaink a szolgáltatást, mint télen egy teljes hónap alatt. A nyári hónapokban akár 17-18 ezer főt is szállítanak a kompok egyetlen nap alatt ? tudtuk meg Dónucz Lászlótól, a Balatoni Hajózási Zrt. értékesítési és forgalmi igazgatójától.

A kompok ? az idén meghosszabbított személyhajózási idényhez hasonlóan ? augusztus 26-ig közlekednek főidényi menetrend szerint. Majd az augusztus 27-e és szeptember 30-a közötti időszakban ? megtartva a 40 percenkénti indulásokat ? az első komp Szántódrévből 06:40 perckor az utolsó 20 órakor indul, míg Tihanyrévből reggel 07 órakor indul az első és 20:20-kor az utolsó kompjárat.

Szóljon hozzá!