ZETApress

hírportál

Beruházás Deszken

Deszki utcaképA Nemzeti Iskola-felújítási Program keretében újították fel a deszki általános iskola és óvoda épületét.

A Nemzeti Iskola-felújítási Program segítségével, 83 millió forint uniós támogatásból újulhatott meg a deszki általános iskola és óvoda épülete.

Ujhelyi István, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára a projektzáró rendezvényen elmondta: az elmúlt 50 év legnagyobb oktatásfejlesztési programja révén 2011-ig közel 105 milliárd forint európai uniós és hazai forrásból korszerűsíthetőek az iskolák és az óvodák. Eddig országszerte 215 helyen kezdődtek meg a beruházások, ebből 35 a Dél-magyarországi Régióban található. Hozzátette: az országban az egyik legsikeresebb pályázó a Szegedi Kistérség, az első Nemzeti Fejlesztési Terv és az Új Magyarország Fejlesztési Terv kiírásaira 1100-nál is több sikeres pályázat érkezett be a kistérségből és így csaknem 225 milliárd forinttámogatásban részesültek.

Deszken 83 millió forint uniós támogatásból, összesen csaknem százmillió forintértékben valósult meg az általános iskola és óvoda fejlesztése. A beruházás során 13 tanterem, 2 iskolai szoba, 3 óvodai csoportszoba és a sportudvar újult meg. Az épületek teljes akadálymentesítése mellett lecserélték a külső- és belső nyílászárókat, valamint a vizesblokkokat is. Az oktatási intézmények udvarán található megújult kézműves kuckó és fejlesztő terem a különböző délutáni foglalkozásnak ? például a szerepjátszó-körnek vagy a művészeti szakkörnek ? ad majd helyet.

Deszken eddig huszonnégyszer pályáztak sikeresen az első Nemzeti Fejlesztési Terv és az Új Magyarország Fejlesztési Terv kiírásaira. A település összesen csaknem hatszázmillió forinttámogatásban részesült ? tudatta a Kormányszóvivői Iroda.

Szóljon hozzá!