ZETApress

hírportál

Várjuk a Messiást

HanukaMindjárt itt a Karácsony! Ma este gyújtjuk meg a harmadik gyertyát a katolikus templomokban az adventi koszorún. A holnapi Ezüstvasárnapon megtelnek a bevásárlóközpontok, hogy minél több ajándék kerülhessen a karácsonyfák alá.

Ünnepelnek a zsidók is. Tegnap megkezdődött a Hanuka, a nyolc napig tartó megtisztulás, melyre a héten már mi is utaltunk. A kormányfő is kiadta közleményét ebből az alkalomból.

Kedves Barátaim! Hanuka ünnepén ismét fellobbannak a megmaradás csodájának fényei. Országszerte hanukiják hirdetik a reményt, amit évezredek hagyománya, a hit, az önazonosság tudata táplál.

A magyarországi zsidóság egy olyan eseményt idéz meg, amely üzenetet hordoz minden magyar polgár számára. A bizonyosságot, hogy a fény mindig legyőzi a sötétséget. Közösen vallott értékeink, az egymás iránti megértés és a szabadság szeretete táplálja ezt a tüzet.

Ezekben a napokban Magyarországon is apró lángok ezrei gyúlnak, de ezek milliók számára fénylenek és hirdetik az egyetértés, a sorsközösség, az összetartozás erejét. Abban bízom, hogy ez az erő kísér majd minket nemcsak az ünnepek idején, de a hétköznapokban is. Békés, boldog ünnepet kívánok minden zsidó honfitársamnak! ? írta Bajnai Gordon miniszterelnök.

Szóljon hozzá!