ZETApress

hírportál

Sétahajók csütörtöktől

Már a március 15-ei hosszú-hétvégétől sűrűbben és tovább járnak a balatoni kompok! Változatlan díjakon vehetők igénybe a BAHART hajós szolgáltatásai az idei évben ? tudatta Mihalovics Dóra marketing vezető.

A Balatoni Hajózási Zrt. idén újabb optimalizálást hajtott végre a komp-menetrendben, már január elsejétől az utasigényekhez jobban igazodó északi parti indulást vezetett be. Az elmúlt két év pozitív tapasztalatai és az utasvélemények alapján idén már március 14-től bevezeti a Társaság a 40 percenkénti járatindítást a balatoni kompokon, valamint este meghosszabbított üzemelési időben indulnak az utolsó hirdetett járatok ezzel is kiszolgálva az első tavaszi hosszú-hétvégétől várt emelkedett utasszámot a Balatonnál.

A kora-tavaszi időszakban március 14-e és április 26-a között Szántódrévből reggel 06:40 és este 18:40, Tihanyrévből reggel 07 és este 19 óra között 40 percenként közlekednek a kompok. A kiemelt hétvégéken várható nagyobb forgalom esetén a menetrend felfüggesztésével folyamatos indítással készül a BAHART a balatoni közlekedés minél rugalmasabb és hatékonyabb lebonyolítására.

A BAHART kompszolgáltatását 2017-ben éves szinten több mint egymillió 140 ezer utas vette igénybe mindamellett, hogy a tavalyi év első hónapjaiban a fagyos időjárás következtében 51 napig szünetelt a szolgáltatás. A balatoni kompszolgáltatás szezonon kívüli kihasználtságjavulását jól mutatja, hogy február 28-ig az év első két hónapjában több mint 22 ezer-ötszáz személyt és tízezer-száz gépjárművet szállítottak a balatoni kompok, ami 33%-kal több, mint 2016-ban volt, amikor ugyanilyen időszakra nézve rendelkezésre állnak bázisadatok. Idén változatlan díjon biztosítja a BAHART a kompközlekedéssel kapcsolatos szolgáltatásait, díjemelés nem történt.

Idén is sok, rendszeresen komppal utazó él a BAHART tavaly bevezetett saját kedvezménykártyája, a BAHART Joker Kártya nyújtotta kedvezményes, akár 20%-kal olcsóbb utazási lehetőségével. A BAHART kártyák bevezetésével jelentősen bővült a kedvezményesen igénybe vehető szolgáltatások köre, hiszen a kártyaegyenleg a kompközlekedés mellett bármely menetrendi, séta-, főidényi tematikus programhajóra, sőt a gyorshajókra is felhasználható. Három különböző egyenleggel lehet kártyát vásárolni, a kártyaegyenleghez társulnak az utazások során érvényesíthető százalékos kedvezmények. Tavaly az újdonságként bevezetett kártyákból több, mint 200 darabot értékesített a BAHART, körülbelül húszmillió forint értékben.

A BAHART stratégiájában foglaltaknak megfelelően szeretné a balatoni turisztikai kínálatot a nyári kiemelt időszakon kívül is színesíteni szolgáltatásaival. A hivatalos 172. balatoni hajózási szezon hagyomány szerint idén is Nagyszombaton indul, március 31-én. A Társaság bízva az első tavaszi hosszú hétvégére a régióba látogatók magas számában, Siófokon és Balatonfüreden már március 15-e és 18-a között elindítja ünnepi sétahajó-járatait.

Szóljon hozzá!