ZETApress

hírportál

Új hotel nyílt Ferihegyen

ibis Styles Budapest Airport HotelHivatalosan is megnyílt az ibis Styles Budapest Airport Hotel a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren. Ünnepélyes keretek között nyitotta meg kapuit tegnap este az új hotel ? tudatta Szabó Virág, a Café PR senior ügyfélkapcsolati menedzsere.

Magyarország első és egyetlen közvetlen terminál összeköttetéssel rendelkező repülőtéri szállodája a WING Zrt. fejlesztésében, a Budapest Airport-tal együttműködve valósult meg. Az új szállodát a világ vezető utazási és életmód csoportjának, az AccorHotels-nek a kelet-európai stratégiai partnere, az Orbis Hotel Group üzemelteti.

A hazai turizmusban hiánypótló, a 2-es Terminállal közvetlen összeköttetésű ibis Styles Budapest Airport Hotel egyedi belsőépítészeti megoldásokat és speciális szolgáltatásokat nyújt vendégeinek. A 145 szobával, 135 fő egyidejű kiszolgálására képes étteremmel, borbárral, nyári terasszal, összesen 250 fős befogadóképességű konferenciatermekkel, a vendégek kikapcsolódását biztosító kényelmes terekkel, a hotelhez tartozó saját parkolóval és gyermeksarokkal várja az üzleti és szabadidős utazókat.

A turizmus hazánk gazdaságának egyik húzóágazatává vált az elmúlt években. Mára Budapest a régió egyik legkedveltebb városa. ? Magyarország vonzó és biztonságos úti cél, ezt igazolja az a 14,9 millió vendégéjszaka, amelyet tavaly töltöttek a külföldről érkező vendégek itt. Eddig szűk keresztmetszet volt, hogy nem állt rendelkezésre a terminállal közvetlenül összekötött szálloda. Nagy büszkeség számunkra, hogy ebben partnerünk a világszerte 4300 hotelt üzemeltető AccorHotels ? mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a megnyitón.

? Budapest egy kiemelkedően fontos piac a régióban és elkötelezettek vagyunk az AccorHotels szállodai márkáinak további fejlesztésében. Meggyőződésem, hogy Magyarország első közvetlen terminál kapcsolattal rendelkező szállodája az egyedi elhelyezkedésén túl az ibis Styles nemzetközi ismertségének és elismertségének, a márkára jellemző innovációnak és új szállodai élményeknek köszönhetően preferált hotel lesz az utazók körében és tovább fogja erősíteni Budapest imázsát ? fejtette ki Gilles Clavie, az Orbis Hotel Group elnök-vezérigazgatója.

Az ibis Styles Budapest Airport Hotel egy 3,2 milliárd forint értékű beruházás keretében a WING Zrt. fejlesztésében valósult meg. ? A repülőtéri hotel megépítésével egy jelentős, hiánypótló fejlesztést valósítottunk meg Magyarország turizmusa szempontjából. A szálloda az ország fontos kapuja a külföldről érkezők számára, befolyásolja az első benyomásukat az országról, ezt figyelembe véve valósítottuk meg a beruházás minden elemét ? mondta Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója. ? Magyar vállalatként a WING büszke arra, hogy ahogyan az általunk fejlesztett irodákkal és székházakkal munkahely-teremtés szempontjából tudtunk jelentős értéket teremteni Magyarország számára, úgy a repülőtéri szállodával a turizmus tekintetében, ezáltal javítva hazánk versenyképességét ? tette hozzá.

A hotel közvetlen összeköttetéssel rendelkezik a 2. Terminállal, amely több száz repülőgépet fogad és indít, valamint utasok tízezreit szolgálja ki minden nap. ? Nagyon nagy öröm számunkra, hogy együtt dolgozhatunk az AccorHotels/Orbis és az ibis Styles Budapest Airport Hotel csapatával, hogy az utasainknak minőségi szolgáltatásokat kínáljunk. A dinamikus utasforgalmi növekedésnek köszönhetően a hotel egy régóta várt fejlesztés volt itt a repülőtéren és biztos vagyok benne, hogy a szálloda sikeres lesz, hiszen kiváló minőségű szolgáltatást nyújt mind az üzleti, mind a szabadidős utasok részére ? hangsúlyozta René Droese, a Budapest Airport Ingatlan és Cargo Üzletág igazgatója az ünnepélyes megnyitó alkalmából.

Palotai Csaba, az ibis Styles Budapest Airport Hotel igazgatója az első hónapok tapasztalatai közül kiemelte, hogy a vendégkör elsősorban nyugat-európai országokból (Franciaország, Németország, Nagy-Britannia, Olaszország, Spanyolország, Hollandia), valamint az Egyesült Államok vendégeiből tevődik össze, de jelentős a Magyarországról, Lengyelországból és Ukrajnából érkezők száma is. Az eddigi visszajelzések alapján a vendégek az elhelyezkedésen túl elsősorban a szolgáltatások minőségét és a személyzet attitűdjét kedvelik. A szobákon túl népszerűek a konferencia termek is, ahol különböző típusú rendezvényeknek biztosítottak már helyszínt, beleértve 80 fős gálavacsorát is.

? A hotel speciális elhelyezkedésére való tekintettel 04 órától reggelit, 06:30-tól 23 óráig pedig meleg ételt kínál a vendégeknek ? mondta Palotai Csaba. A lokációnak köszönhetően főként az átlagosnál rövidebb, egynapos tartózkodások és foglalások a jellemzőek, az úgynevezett walk in, azaz előzetes foglalás nélkül betérő vendégek száma az átlagosnál magasabb. Az általánosan tapasztalható egyéni és egy-éjszakás tartózkodások mellett a hotel felkészült a váratlan helyzetek megoldására és nagyobb csoportok fogadására is: előfordult már, hogy egy 140 fős, utazásukat megszakítani kénytelen társaság tért be szállodánkba, akiknek 40 percen belül meleg ételt szolgáltunk fel ? tette hozzá.

AccorHotels / Orbis Hotel Group

Az Orbis Hotel Group 126 hotellel és több, mint húszezer-ötszáz szobával a legnagyobb szállodahálózat Közép-Kelet-Európában és valamennyi AccorHotels márka kizárólagos képviselője 16 országban, köztük Magyarországon. Az AccorHotels a világ vezető utazási és életmód-csoportja és digitális innovátora egyedi élményeket kínál több mint 4.300 szállodával, resorttal és rezidenciával továbbá tízezer privát szállással világszerte.

Az AccorHotels egyszerre tulajdonosként és üzemeltetőként 100 országban van jelen. A portfóliója olyan nemzetközileg elismert luxusmárkákból áll, mint a Raffles, Sofitel Legend, Fairmont, SO Sofitel, Sofitel, onefinestay, MGallery by Sofitel, Pullman, Swissôtel és a 25hours Hotels; továbbá népszerű midscale márkákból, mint a Novotel, Mercure, Mama Shelter és az Adagio. Mindemellett az AccorHotels olyan keresett economy márkákkal is rendelkezik, mint a JO&JOE, ibis, ibis Styles, ibis budget, de portfóliójában regionális márkák is vannak, mint a Grand Mercure, The Sebel és a hotelF1. Az AccorHotels innovatív, teljes-körű szolgáltatásokat nyújt az utazás élményének egészét átívelően, elsősorban a világ vezető concierge-szolgáltatója, a John Paul tulajdonlásán keresztül.

Magyarországon a szállodacsoport 18 szállodával van jelen: Sofitel Budapest Chain Bridge, Hotel Nemzeti Budapest MGallery by Sofitel, Novotel Budapest Centrum, Novotel Budapest City, Novotel Budapest Danube, Novotel Szeged, Novotel Székesfehérvár, Mercure Budapest City Center, Mercure Budapest Buda, Mercure Budapest Korona, ibis Styles Budapest Airport, ibis Styles Budapest Center, ibis Styles Budapest City, ibis Budapest Centrum, ibis Budapest Heroes Square, ibis Budapest City, ibis Győr, ibis Budapest Aero.

WING

A hazai ingatlanpiac vezető, magyar magántulajdonban lévő vállalkozása jelentős projektportfólióval, befektetési tevékenységgel és ingatlanszolgáltatásra specializálódott leányvállalatokkal rendelkezik. A cég irodákat, ipari ingatlanokat, kereskedelmi célú ingatlanokat, szállodákat és speciális ingatlanokat fejleszt, Magyarország legnagyobb irodafejlesztője. A vállalat jelenleg futó fejlesztései között található az ország legmodernebb és legnagyobb egy épülettömbben megvalósuló új irodaháza, a Magyar Telekom új székháza és a Skylight CITY irodaház. Illetve nemrégiben került átadásra az East Gate Business Park B2-es ipari csarnoka és az Ericsson székház a Duna partján.

A www.wing.hu WING fennállása alatt több mint 450 ezer m2 ingatlant fejlesztett és több mint 350 ezer m2 saját tulajdonú ingatlanportfóliót birtokol. A cég fejlesztései közé tartoznak többek között a Váci út elején a fenntartható V17 irodaház, aminek fő bérlője az E.ON, az új Corvinus egyetemi épület és a kapcsolódó Studium Irodaház, az Átrium Park, az MTV új székháza és gyártóbázisa, az Allianz székháza, a cég saját székháza, a Máriássy Ház, a Millenáris Parkban található három irodaház. Ipari parkok, úgymint az East Gate Business Park, a Dél-pesti Üzleti Park; kereskedelmi fejlesztések, az egri bevásárlóközpont, az Agria Park vagy Magyarország első környezettudatos bevásárlóközpontja, a budai Hegyvidék Bevásárlóközpont, illetve a most megnyílt ibis Styes Budapest Airport Hotel. A vállalat tulajdonában van az EuroCenter és a szombathelyi Family Center és tulajdonrésszel bír a MOM Park Bevásárlóközpontban és a MOM Park Irodákban.

Budapest Airport

Kelet-Európa legjobb repülőtere, melyet az utasok szavazatai alapján négy egymást követő évben ismerte el a Skytrax, legutóbb 2017-ben. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. az AviAlliance GmbH (55,438%) által vezetett kanadai (21,228%) és szingapúri (23,334%) befektetőkből álló konzorcium közös tulajdonában áll. A repülőtér termináljai 2017-ben 44 légitársaságnak adtak otthont, amelyek 13,1 millió utast szállítottak 45 ország 125 repülőterére, ami 14,5%-os éves forgalomnövekedést hozott. A Budapest Airport cargo forgalma 2017-ban 127 ezer 145 tonna volt. 2017-ban az air cargo növekedése elérte a 13,4%-ot.

Szóljon hozzá!