ZETApress

hírportál

A jövő internete már itt van!

Block ChainBudapesten kezdi meg a működését Blockchain Competence Center. Központ nyílik a blockchain művelők, propagálók és felhasználók számára Budapesten. A BCC célja, hogy összegyűjtse, támogassa és koordinálja a fokozódó érdeklődést kiváltó hazai blockchain projekteket, fejlesztőket és erőforrásokat ? tudatta Jánosi Katalin.

A hagyományos internet lényege a kommunikáció forradalmasítása volt. A szakemberek szerint a blockchain technológia napjainkban egy hasonlóan elementáris változást jelent. Segítségével a világháló felhasználóbarát felületein minden eddiginél biztonságosabb módon, olcsóbban és számottevően gyorsabban cserélhetnek gazdát olyan értékes javak, mint például a pénzeszközök vagy a tulajdonjog. Újdonság, hogy a folyamatból mellőzhető a költséges harmadik fél, mint a pénzügyi piacon a bank, avagy más területeken a köztes kereskedő, forgalmazó. Mindez a blockchain technológia lényegét jelentő, ún. megosztott könyveléssel érhető el, amelynek az alapja, hogy minden résztvevő egyszerűen hitelesíti a korábbi tranzakciók adatait, ezáltal a technológia nem vezethet visszaéléshez. A blockchain technológia a bitcoin révén vált ismerté, felhasználása azonban sokkal szélesebb körben lehet még inkább hasznos és várhatóan alapjaiban írja újra az üzleti világ hagyományos szabályait.

A budapesti székhelyű Blockchain Competence Center (BCC) céljai között szerepel, hogy összegyűjtse és megossza a blockchain technológiával kapcsolatos hazai, illetve nemzetközi eredményeket, továbbá oktatással és tanácsadással segítse az érdeklődőket, inkubálja, valamint támogassa a közszféra és a magánszféra projektjeit, mindezt nem csak Magyarországon, hanem az egész régióban. A BCC ehhez olyan gyakorlati lépésekkel is hozzájárul, mint magyar-, illetve angolnyelvű kurzusok szervezése és egy co-working típusú munkahely kialakítása Budapesten. A BCC mindezeken felül rendelkezik saját és alvállalkozói kapacitással is, ezért megfelelő erőforrás mellett vállalja a blockchain alapú tervek teljeskörű megvalósítását is.

Az idén alakult központ az InterTicket és a RowanHill Global közös vállalkozása. Alapítói a technológia iránt elhivatott, tapasztalt vezetők, akik az IT, az e-kereskedelem és a telekommunikáció, illetve az innovációs befektetések területéről érkeztek. A Blockchain Competence Center minden igényt kielégítő, frissen elkészült irodája a Váci út 99-ben található Balance Office Parkban helyezkedik el, ahol egyaránt szívesen látják a technológia iránt még csak érdeklődőket, illetve a blockchain tapasztaltabb használóit is.

Az InterTicket

Az InterTicket Kft. 2000-től van jelen az internetes jegyértékesítés területén, azóta Magyarországon piacvezető pozíciót foglal el. Rendszerén keresztül éves szinten több mint ezer szerződött partnerének sok tízezer eseményére tízmilliós nagyságrendben kezel jegyeket és belépési jogosultságokat, valamint értékesíti is őket internetes és mobil-alapú terjesztési hálózatán. Az InterTicket jegyértékesítő-, jogosultság-ellenőrző- és mobil-alapú kártyarendszereit három kontinens további 10 országban használják. A cég a legújabb technológiákat alkalmazza, architektúrája nyitott, ami lehetővé teszi a kapcsolódást az egyéb platformokhoz és rendszerekhez. A cégcsoport jellemzője a folyamatos fejlődés és terjeszkedés, célja az általa fejlesztett alkalmazások, megoldások bevezetése különböző piaci területeken. Az InterTicket alkalmazza a blockchain-technológia adta megoldásokat, lehetőségeket, mindezek mellett aktívan támogatja a Blockchain Competence Center hazai és nemzetközi piacra lépését, valamint a technológia minél szélesebb körű megismertetését.

A RowanHill

A RowanHill Global magántulajdonban álló, európai központú vállalat, amely szolgáltatásai és partnerei révén, a nemzetközi piacokon is jelen van. Elsődlegesen technológiai tanácsadóként és projektmenedzserként segíti elő a nemzetközi technológia transzfert és egyéb innovatív, meghatározóan mérnöki megoldások kifejlesztését és piacra vitelét. Kiemelt hangsúlyt fektet az innováció menedzsmentre, és az új technológiák megjelenésére, ezért befektetőként is szerepet vállal új, innovatív technológiákat képviselő vállalkozásokban. Főbb tevékenységi körök: fintech megoldások és app fejlesztések, komplex IT megoldások; smart városi megoldások és tanácsadás; projektmenedzsment és nemzetközi, valamint hazai piacra jutás során tanácsadás és megvalósítás.

Szóljon hozzá!