ZETApress

hírportál

Sikerrel zárult a 12. Coop Rallye

A 12. Coop Rallye dobogósai és különdíjasaiMintegy 300 résztvevő vett részt a csütörtök-pénteki szakmai programon. Az Ital Magyarország Kft. csapata nyerte idén a Coop Rallye-t, amelynek záró díjátadójára tegnap került sor Hajdúszoboszlón ? tudatta Széles Anikó. A szerda délelőtti útba indítóról idekattintva olvashatunk.

A szakmai rendezvény ebben az évben Magyarország északkeleti tájain látogatott meg több élelmiszeripari szereplőt, amelyek hosszú távú partnerségben dolgoznak a COOP Gazdasági Csoporttal. Az idén 12. alkalommal megrendezett, a magyar élelmiszer-feldolgozást a középpontba állító Coop Rallye ebben az évben Magyar Termék Nagydíjat is nyert.

Az idei, immáron 12. alkalommal megrendezett Coop Rallye-t a minőségi szeszes-italokat forgalmazó Ital Magyarország Kft. nyerte, a Földművelésügyi Minisztérium különdíját a Szatmári Malom Kft. kapta meg. A rendezvény alkalmával a közel 300 résztvevő kilenc állomást látogatott meg, 735 kilométert megtéve Magyarország északkeleti tájain. A mára már hagyományossá vált rendezvényen élelmiszer-feldolgozó cégeket mutattak be a résztvevőknek azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a hazai élelmiszer-előállítás értékeire és a magyar termékek vásárlásának fontosságára.

Az Idei Coop Rallye-n a résztvevők többféle üzemet, így például tejipari, húsipari feldolgozót, malomipari céget, új logisztikai központot, valamint két Coop üzletet látogattak meg. A rendezvény ismételten lehetőséget biztosított, hogy a résztvevők megtekintve több üzemet, megismerkedhettek az azokban zajló élelmiszer-előállítás folyamatával.

Az eseményt mindkét nap végigkísérte dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, fővédnök képviseletében dr. Feldman Zsolt, az FM agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára is, aki a záróeseményen elmondta: nem véletlen, hogy a Coop Rallye fővédnökségét évről évre vállalja Fazekas miniszter, hiszen a Coop és beszállítóinak együttműködése példaértékű partnerség, amelyet másoknak is érdemes lenne követni. ? Abban hiszek, hogy a mai világban ezek a hosszú távú együttműködések viszik előre a magyar gazdaságot ? fogalmazott a helyettes államtitkár. Az eseményen a Földművelésügyi Minisztérium Különdíjat is átadott, a szaktárca elismerését a Szatmári Malom Kft. érdemelte ki.

Köszönetet mondott a résztvevőknek és a média képviselőinek Pekó László, amiért évről-évre a program mellé állnak, és támogatják a hazai gazdaság számára kiemelten fontos ügyet. Külön megköszönte a kezdetek óta szervezőként együttműködő SKY Csoportnak a rendezvény ismételten sikeres és balesetmentes lebonyolítását. A CO-OP Hungary Zrt. Igazgatóságának elnöke hozzátette: a Coop Rallye jól mutatja, hogy a magyar élelmiszer-feldolgozás és a Coop partnersége sikeres és hosszútávra szóló együttműködés, amellyel mindenki jól jár.

Pekó László kifejtette: a magyar termékek népszerűsége, a vásárlói tudatosság sokat javult az elmúlt időszakban, ám sok még a teendő ezen a téren. Éppen ezért a CO-OP Hungary Zrt. jövőre is folytatja azt a munkát, amelyet a Coop Rally révén több mint egy évtizede megkezdett, és jövőre a Dunántúlon rendezik meg a szakmai programot. A COOP üzletlánc 2006-ban rendezte meg első alkalommal a Coop Rallye-t. A ma is teljes egészében magyar tulajdonú kereskedelmi lánc hiánypótló és egyedülálló rendezvénysorozata idén Magyar Termék Nagydíjat nyert, amelyet a COOP a partnerekkel és a résztvevőkkel való együttműködés közös sikerének tekint.

Szóljon hozzá!