ZETApress

hírportál

Nyílt nap Szegeden

Összevont egyetemi nyílt nap a Szegedi Tudományegyetemen november 26-án. Az SZTE november 26-án, csütörtökön egész napos programmal várja a szegedi továbbtanulási lehetőségek iránt érdeklődőket a SZTE Ady Endre téri József Attila Tanulmányi és Információs Központban ? tudatták sajtósaik.

Az összevont egyetemi nyílt nap ? amelyen a Szegedi Tudományegyetem mind a 12 kara képviselteti magát ? fontos segítséget jelent a pályaválasztási döntéshozatalban. A rendezvényen a Szegedi Tudományegyetemre jelentkezők közvetlenül az egyetem és a karok képviselőitől szerezhetik be a legfontosabb és legfrissebb információkat.

Az egész napos rendezvényen 9 és 15 óra között a diákok és kísérőik a képzési kiállítás standjainál, a karokat képviselő egyetemi oktatóknak és a hallgatói önkormányzatok képviselőinek tehetik fel ? a tanulmányokkal, az egyetemi élettel, illetve elhelyezkedési lehetőségekkel kapcsolatos ? kérdéseiket.

A karok képviselői egy-egyórás kari tájékoztató előadást is tartanak a jelentkezés specifikumairól. Az egyetem vezetése 12 órától az összevont felvételi tájékoztató keretében az Educatio Kft. munkatársával közös fórumon ad tájékoztatást az egyetem által kínált lehetőségekről, a 2009-es felvételi tapasztalatairól és a 2010-es felvételi/jelentkezési eljárásról.

A diákok pályaorientációs tanácsadáson is részt vehetnek, egyetemünk Életvezetési Tanácsadó Központja és Karrier Irodája közreműködésével. Tájékozódhatnak a diákéletről az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat standjánál, hasznos információkkal látják el őket a Hallgatói Szolgáltatói Iroda munkatársai, valamint az Idegen-nyelvi Kommunikációs Intézetnél a nyelvtanulási lehetőségekről érdeklődhetnek.

A rendezvényre várjuk a középiskolai diákok továbbtanulását segítő igazgató, igazgatóhelyettes, osztályfőnök, szaktanár, illetve pályaválasztási tanácsadó kollégákat is, akik az itt megismert információk birtokában hatékonyabban tudják majd diákjaik továbbtanulási törekvéseit támogatni. A rendezvényen való megjelenésről a diákoknak igazolást adnak ki. További részletek és regisztrációs lehetőség honlapjukon találhatók.

Szóljon hozzá!