ZETApress

hírportál

Maradtak a tüntetők

Nem volt tétkiürítés annak ellenére, hogy a rendőrség csak éjfélig ígért türelmi időt a tüntetőknek. Mint köztudott, Sólyom László államfő tegnap megkérte az igazságügyi és rendészeti minisztert, hogy kerülje el az erőszakot. A sátor tehát maradhat, de a tetejét a hétfői ünnepség megkezdéséig le kell bontani. Tűzszerészek fognak átvizsgálni mindenkit, hogy a Parlamentbe érkező 56 ország vezetőinek biztonságát kellőképpen szavatolhassák.

Az MSZP délelőtt tíztől tartja kongresszusát a SYMA kiállítási csarnokban. Előtte összeült az Országos Választmány, és képviselői helyről döntött. Mivel Vastag Pál december 1-jétől ottawai nagykövet lesz, helyét Teleki László roma képviselő foglalja majd el a frakcióban. Ellenfele Kárpáti Zsuzsa volt, aki 62-34 arányban maradt alul a szavazáson.

A kongresszus zárt ajtók mögött kezdte munkáját, majd Gyurcsány Ferenc értékelése következett. Sok újat nem tudtunk meg, hiszen az is várható volt, hogy jövőre indul a pártelnöki posztért. A jelenlegi pártelnök, Hiller István miniszter nem indul ellene jelöltként. Ő is, meg pártja is egységesen kiáll a reformokért, s a kormányfőért.

A csarnokban ma még tart a három napos e+e Biztonság & technika kiállítás, ahol számos biztonságtechnikai cég mutatkozik be. A 3-ik emeleti előadóban az In-Kal Security 2000 Kft. tartott konferenciát ma délig arról, hogy a pénzkísérők mikor használhatják fegyvereiket. Amíg odafenn a cég vezetői az előadásokat tartották, addig beosztottaik idelenn az MSZP kongresszusát biztosították a Köztársasági Őrezred rendőrtisztjeivel együtt.

Szóljon hozzá!