ZETApress

hírportál

In Memoriam 1956.

A Magyar Posta Zrt. alkalmi bélyegblokk kibocsátásával emlékezett meg az 1956-os forradalomról és szabadságharcról. Az ötvenedik évforduló alkalmából ma délelőtt a Parlament Gobelin-termében Szili Katalin házelnök és Szabó Pál vezérigazgató indította útjára a 150 ezer példányban kiadott sorozatot. Jelenlétével tisztelte meg az eseményt David Admon, Izrael állam budapesti nagykövete is.

Berky Péter grafikusművész terveit az Állami Nyomda Nyrt. vetette papírra. A 89-szer 65 milliméteres blokk bal oldalán negyvenszer 31,5 milliméteres perforált szélű, ötszáz forintos névértékű bélyeg található. Főmotívuma ? mint a mellékelt fotókon is látható ? az ?56-os események szimbólumaként ismert lyukas zászló, mely valóban lyukas. Ez egy igazi kuriózum, mely a nyomdát dicséri. Körülötte a keretrajzokon az akkori történéseket idéző montázs található.

A kibocsátás ünnepi pillanatait követő fogadáson a felbélyegzett borítékunkat a házelnök asszony, a vezérigazgató úr és a nagykövet úr látta el kézjegyével. Köszönjük nekik.

Szóljon hozzá!