ZETApress

hírportál

MISZ Ferencvárosban

Megkezdődött a 2014/15-ös Meet the scientist-programsorozat. Ma a ferencvárosi Szily Kálmán Két-tannyelvű Műszaki Középiskola, Szakiskola és Kollégiumban rendezték meg a Meet the scientist-program idei nyitórendezvényét.

A programot a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ), a Magyar Fulbright Bizottság és az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége indította el. Célja a műszaki és természettudományok, illetve az amerikai tanulmányi lehetőségek népszerűsítése, magyar középiskolások körében. A program a 2014/15-ös tanévben 3 fővárosi és 6 vidéki ? Székesfehérvár, Szekszárd, Sárospatak, Debrecen, Gödöllő, stb. ? középiskolába látogat el, ahol a természettudományok és a műszaki tudományok területén dolgozó, korábbi Fulbright-ösztöndíjasok tartanak népszerűsítő előadásokat, illetve a Mobilis munkatársai mutatnak be látványos kísérleteket.

Az előadást megelőző sajtótájékoztatón Fábián Zoltán, a Szily Kálmán Két-tannyelvű Műszaki Középiskola, Szakiskola és Kollégium igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Dr. Antos László, a MISZ ügyvezető igazgatója bemutatta a Magyar Innovációs Szövetség tudomány-népszerűsítő, tehetséggondozó tevékenységét. Kiemelte a Meet the scientist-program mellett az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt, a nemzetközi verseny lehetőségeket, stb.

Dr. Raffi Balian, az USA budapesti nagykövetségének tudományos és környezetvédelmi attaséja többek között arról beszélt, hogy az USA Nagykövetsége számára a Meet the scientist-program a legkiemelkedőbbek közé tartozik, ezért is támogatják immár 4 éve. Az előadás előtt Dr. Bácskai János, Ferencváros polgármestere köszöntötte a diákokat. A sorozat első előadását Privacy: kutatási téma széles érdeklődésűeknek címmel tartotta meg Dr. Biczók Gergely, a BME Távközlési és Médiainformatikai Tanszék adjunktusa, közel száz tanuló előtt. A diákok az előadásból többek között megtudhatták, hogy tulajdonképpen mi is az a privacy, valamint azt, hogy egy problémát hányféle aspektusból lehet vizsgálni.

Szóljon hozzá!