ZETApress

hírportál

Hétfőtől már éles üzem

MOL Bubi bicajokTisztelt MOL Bubi Ügyfelünk! Köszönjük részvételét a MOL Bubi közbringarendszer nyilvános próbaüzemében, melynek időtartama szeptember 7-én vasárnap véget ér. A tesztüzemben résztvevők értékes javaslatai, észrevételei jelentős segítséget nyújtottak a rendszer véglegesítésében ? kaptam délben az üzenetet.

Örömmel tájékoztatjuk, hogy szeptember 8-án hétfőtől elindul a rendszer éles üzeme, melyről idekattintva tájékozódhat ? folytatódott levelük. Megtudtam még, hogy a több mint 2000 tesztelő észrevételeinek elemzése alapján a próbaüzem alatt felmerült hibák, kényelmetlenségek többségét már menet közben javította a Közbringa Kft. A többség általában kényelmesnek találta a zöld bringákat, és úgy ítélte meg, hogy MOL Bubi kártyával is könnyű használni a rendszert.

A visszajelzések alapján a BKK számos kisebb kényelmi fejlesztést végez még a kerékpárokon a következő hetekben, ezek azonban nem akadályozzák a rendszer indítását, mivel nem hibák, hanem kényelmi szintet javító fejlesztések (pl. ilyen a gumik könnyebb kivitelűre cseréje is, mely a kerékpár könnyebb hajthatóságát célozza, de nem jelenti azt, hogy a mai abroncsok hibásak lennének).

A nyilvános próbaüzem betöltötte célját: a hibák átlagos napi aránya kezdetben 1-2% körül mozgott, de ez később jelentősen csökkent a folyamatosan végzett javításoknak és ellenőrzéseknek köszönhetően. A használati szokásokat jellemezte, hogy a tesztelők szívesen próbálták ki a közbringákat társasággal, barátokkal vagy a családdal, és együtt járták be a város MOL Bubi gyűjtőállomásokkal ellátott pontjait, hiszen egy bérlettel akár négy kerékpárt is el lehet vinni.

Akik csak most szeretnének ismerkedni Budapest új közbringa-rendszerével, december 31-ig használható, kedvezményes 3000 forintos MOL Bubi Start bérletet válthatnak, melyből 1500 forint felhasználható az alkalmanként félórás ingyenes használaton túl fizetendő díjakra Szilveszterig. Félórás bringázást követően minden megkezdett félórára 500 forint kerül levonásra, ám a lemerült kártya bármelyik MOL Bubi terminálon újabb ötszázakkal feltölthető.

1 hozzászólás

  1. Újabb rekord született kedden. Szeptember 8-án, hétfőn indult el a fővárosi közbringarendszer és az első két napon már közel kétezren vettek MOL Bubi jegyet vagy bérletet. Ez azt jelenti, hogy a korábbi kétezer tesztelővel együtt így már négyezren használják az almazöld bringákat. A MOL Bubi számos kedvezménnyel vehető igénybe, egyebek mellett ennek köszönhetően is kiemelt érdeklődés fogadta: kedden már több mint 5700 kölcsönzés történt. Az indulási kedvezmény közül a legtöbb új ügyfelünk a Start bérletet választotta; ők 3000 forintért 2014. december 31-éig használhatják a MOL Bubit, sőt ebből 1500 forintot le is tekerhetnek. A Start bérletből már több mint ezret értékesítettünk. Aki szeretne bérlethez jutni, annak továbbra is javasoljuk, hogy a várakozás elkerülése érdekében a http://www.molbubi.bkk.hu webcímen előzetesen regisztráljon és foglaljon időpontot valamelyik ügyfélközpontunkba, ahol így várakozás nélkül veheti át MOL Bubi bérletét. A közel két hónapig tartó tesztidőszakban és az éles üzemben részt vevőknek köszönjük a nagy érdeklődést és a rengeteg visszajelzést.