ZETApress

hírportál

Tanévkezdő fesztivál Újbudán

Czunyiné Dr. Bertalan Judit államtitkárAugusztus 31-én, vasárnap az újbudai Ádám Jenő Általános Iskola ad otthont a 2014/2015-ös Nemzeti Tanévnyitónak. A hivatalos ünnepség előtt 10 és 18 óra között ? a korábbi évekhez hasonlóan ? az Őszköszöntő és Diákcsemege családi fesztivál várja a gyerekeket és szüleiket, melyben a Magyar Természettudományi Múzeum is részt vesz.

Az esemény célja ezúttal is az, hogy a diákok változatos kulturális programokkal, ügyességi vetélkedővel, játékos bemutatókkal fűszerezett kellemes programokkal hangolódjanak rá a tanévre ? tudatta Árva Anita, az MTTM PR menedzsere. A délelőtt 10 órakor kezdődő rendezvényen a Bikás Parkban felállított nagy-színpadon először bábelőadás szórakoztatja a legkisebbeket, majd Kiss Kata gyermekeknek szóló koncertjét hallgathatják meg. A 2007-ben alakult Napvirág Együttes pedig interaktív, zenés, mondókás, képességfejlesztő előadásra várja a zeneszeretőket. A következő zenei program előtt egy kicsit a táncé lesz a főszerep, hiszen a közkedvelt Alma Együttes koncertjét egy fergeteges roma táncelőadás előzi meg, amibe a parkban bárki bekapcsolódhat.

Az eseményen a különböző feladatokat teljesítők értékes ajándékokat nyerhetnek, az egész napos pontgyűjtő játék sorsolása 15 órakor kezdődik. A játék fődíja az Emberi Erőforrások Minisztériumának százezer forintos osztálykirándulása, amelyet Balog Zoltán miniszter ad át. Az iskolai csapatok emellett értékes díjakat (különböző társasjátékok, ajándékutalvány) is nyerhetnek. Az eredményhirdetés után ismét zene következik, a 2012-es Megasztár győztes Radics Gigi lép színpadra, a rendezvény pedig a Bon-Bon koncertjével ér véget.

A programok természetesen nem csak a színpadon zajlanak, hanem a parkban felállított sátrakban is számos érdekesség várja a fiatalokat. Bemutatkoznak az Emberi Erőforrások Minisztériuma szakterületei, háttérintézményei, akik színes programokat kínálnak a nap folyamán: bemutatót tart többek között Győrfi Pál, az Országos Menőszolgálat szóvivője az elsősegélynyújtásról. Kézbe adható preparátumok, makettek, interaktív eszközök, segítségével pedig a szórakozva tanulásban segít a Magyar Természettudományi Múzeum.

A fesztiválon részt vesz a Felelős Szülők Iskolája, pedagógiai, pszichológiai és mentálhigiéniás szakemberek közreműködésével. A fesztiválon bemutatkoznak táncaikkal, ételeikkel, irodalmukkal a nemzetiségi csoportok, de a Diákcsemegére olimpikonok, előadóművészek is kilátogatnak. Képviselteti magát a Magyar Diáksport Egyesület is, akiknél lehetőség nyílik a diákok fittségének megmérésére. A legkisebbeket állatsimogatóval, kézműves foglalkozással, óriás társasjátékkal, ugrálóvárral, trambulinnal és mászófallal várjuk a helyszínen. Valamennyi rendezvény díjmentes, a cél, hogy minél több hasznos ismeret birtokában, ugyanakkor vidám hangulatban kezdődjék az új tanév. További információ a programmal kapcsolatban idekattintva olvasható.

A hivatalos Nemzeti Tanévnyitó ünnepség délután 4 órakor kezdődik az Ádám Jenő Általános Iskolában. A tanévet Balog Zoltán miniszter nyitja meg, beszédet mond Czunyiné Dr. Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár, valamint Dr. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere. Az ünnepséget többek között a Prima Primissima-díjas Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola ütőseinek előadása, valamint Tolnai Baba Sarolta népdalénekes előadása színesíti, de fellép az iskola kórusa és elhangzik Pilinszky János: Veni Sancte című költeménye is. A zártkörű eseményt a Duna Word TV élőben közvetíti.

Szóljon hozzá!