ZETApress

hírportál

Folytatódik az állomás-felújítás

Sokáig kell várniuk a szerelvényre azoknak a tüntetőknek, akik ma este metróval akarnak hazamenni a Kossuth térről. Az M2-es vonalon folytatódnak a nyár végén abbahagyott felújítási munkálatok, ezért tegnap estétől jövő hét péntekéig hétköznapokon este fél 8 után leállnak a vonatok. Mégsem kell az embereknek gyalogolniuk, mert üzemzárásig az autóbuszok szállítják az utasokat. Az M2A jelű járat az Örs vezér terétől a Kossuth térig a vonatéval hasonló útvonalon közlekedik, majd a Margit-hídon átkelve folytatja útját a Batthyány téren át a Moszkva térig.

Az M2 jelű pótló busz útvonala az Astoriáig egyezik meg az előbbivel, majd onnan a Ferenciek tere érintésével ? ahol az M3-as metróra szállhatunk át ? az Erzsébet-hídon átmegy tovább a Déli-pályaudvaron keresztül ugyancsak a Moszkva térig. Holnap és holnapután, valamint a jövő hétvégén a teljes üzemnapon így közlekednek a pótló buszok, míg a föld alatt csak a Kossuth tér, Batthyány tér, Moszkva tér szakaszon utazhatunk.

Az október 23-ai ünnepségekre és a november 1-jei Mindenszentekre tekintettel október 16-tól Halottak napjáig, november 2-ig nem lesz forgalomkorlátozás a metróközlekedésben. 3-án, pénteken újra elindulnak a pótló buszok és 19-én vasárnapig megint a fenti rend szerint közlekednek. Az újabb forgalomkorlátozás aztán már csak jövő nyárra várható.

A Kossuth téri tüntetés ma délután 4 órakor kezdődik a FIDESZ szervezésében. Akkortájt kezdődik majd a Parlamentben a név szerinti szavazás Gyurcsány Ferencről és programjáról. A Kossuth téren is nyomon követhetik az eseményeket, s ha nem tetszik a végeredmény, az elkövetkező két hétben is naponta kijönnek. A téren ma délelőtt 9 órakor vonják fel az állami zászlót az aradi tizenhármak tiszteletére. 10 órakor a Kerepesi temetőben a Batthyányi-mauzóleumnál, háromnegyed 11-kor pedig a belvárosi Batthyányi-örökmécsesnél koszorúznak.

Szóljon hozzá!