ZETApress

hírportál

Megújulás százmillió után

letoltesSzázmillió letöltés után megújult a rendkívül népszerű internetes programletöltő-szolgáltatás, az [origo] Szoftverbázis. Az új funkciók közé tartozik az olvasói tapasztalatok megjelenítése és a programok működését bemutató videók közlése. Még korszerűbb lett a napi sok tízezer letöltést kiszolgáló site műszaki háttere is.

Tíz éve működik a piacvezető hazai internetes portál, az [origo] Szoftverbázis nevű szolgáltatása, amely a legpraktikusabb és legszórakoztatóbb számítógépes programok letöltését teszi lehetővé felhasználói számára. Az új funkciók közé tartozik az olvasói tapasztalatok megjelenítése és a programok működését bemutató videók közlése.

Megújult a Szoftverbázis menürendszere és a szoftvereket bemutató adatlapok rendszere is. Az új felületen a szokásos képgaléria mellett már beágyazott videók megtekintésére is lehetőség van: leginkább a játékokról lehet és érdemes videókat megnézni, amelyek révén könnyebb eldönteni előzetesen, hogy az adott szoftvert vajon érdemes-e kipróbálni, vagy sem. Az újonnan felkerülő szoftvereket már címkékkel és a kezelésük nehézségét tükröző felhasználói szint besorolásával is ellátjuk, valamint belinkeljük adatlapjukra a készítőn kívül a releváns honlapokat és bemutatókat, ezzel is megkönnyítve a látogatók dolgát.

Végre nem csupán szerkesztőink mondhatnak ítéletet a kipróbált szoftverekről, hanem olvasóink tapasztalatait is várjuk, akik nem csak pontszámot, hanem rövid szöveges értékelést is írhatnak a programokról. Elsősorban a korábbi hetek szoftverbemutatói és letöltésajánlóit érdemes keresni a Szoftver-blogban, amely lehetővé teszi a tematikus válogatások, szoftveres témájú cikkek visszakeresését, de a szerkesztők egy-egy érdekesebb megjelenésről is beszámolnak oldalain.

Az egyik legfontosabb további újítás olyasmi, ami a felhasználók elől rejtve marad, hiszen a Szoftverbázis letöltéseit biztosító hardveres és szoftveres infrastruktúrából ők vajmi keveset láthatnak, csupán begépelik az ismert címet, s válogatnak a számtalan teljesen ingyenes, illetve próbaverziójú szoftver között.

A Szoftverbázis mára minden nap 50-60 ezer érdeklődőt és körülbelül ugyanennyi letöltést szolgál ki, s máig összesen mintegy százmillió programot töltöttek le felhasználói. A népszerűség indokolttá tette, hogy megújuljon a Szoftverbázis műszaki háttere is, ami garantálja, hogy a továbbiakban is gyorsan, zökkenőmentesen jussanak el az érdeklődőkhöz a programok.

Szóljon hozzá!