ZETApress

hírportál

Lefizették a rendőröket

A Fővárosi Önkormányzat 15 napon belül 220millió forintot utal át a BRFK számlájára. Ez húszmillióval több, mint az előző évek rendszeres fővárosi támogatása volt. Az ezt megpecsételő okiratot ma délelőtt írta alá Demszky Gábor főpolgármester és Gergényi Péter rendőrfőkapitány a Teve utcai rendőrpalotában.

A pénzből a BRFK 120 milliót fordít jutalmazásokra, húszmilliót túlórákra, 80 milliót technikai felszerelésekre. Venni fognak belőle négy rendőrmotort, három kisbuszt, és ugyanennyi rendőrautót. Jut a pénzből számítástechnikai és irodai eszközökre is. Mivel a REBISZ is a fővárosban végzi tevékenységének kétharmadát, ők két héttel ezelőtt kaptak a fővárostól munkájukhoz ötvenötmilliós támogatást.

Ezekért a pénzekért a lakosság hatékonyabb munkát, fokozottabb jelenlétet vár. A kívánalomnak a rendőrök meg is akarnak felelni. A BRFK tíz pesti és két budai aluljáróban állandó mozgóőri szolgálatot lát majd el, s további négy pesti aluljáróban visszatérő ellenőrzéseket végez. Állandó jelenlétük bizonyára elriasztja majd a bűnözőket. Ha figyelembe vesszük, hogy az idei kétmilliárd forintos védelmi összköltségből a Határőrség, Közterület-felügyelet, a Polgárőrség és a Polgári Védelem is részesül, elmondhatjuk, hogy a főváros egyre biztonságosabbá válik.

A rendőrök a közbiztonsági és bűnmegelőzési munkán kívül a közlekedés biztosításából is kiveszik a részüket. Sok a dolguk, mert a metróépítés és -felújítás mellett a különböző útlezárások és elterelések is rendszeres rendőri segítséget igényelnek. Az egyik ilyen lezárt szakasz ma délelőtt megszűnt, mert reggelre átadták a forgalomnak a Pesti alsó rakpartot. Igaz, volt egy kis csúszás az eredeti határidőkhöz képest, de ennek a Duna áradása volt az oka. A budai Bem rakpart május végéig még járhatatlan, s további nyolc helyszínen kezdődnek meg rövidesen a felújítások. Ezekről a munkálatokról a főváros honlapján rendszeres tájékoztatás olvasható.

Szóljon hozzá!