ZETApress

hírportál

Zwack Anne magyar lett

Anne-ZwackAnne Zwack mától magyar állampolgár ? tudtuk meg Jani Kingától. A Budapest II. Kerületi Önkormányzat Dísztermében letette magyar állampolgársági esküjét Zwack Anne. 26 évvel ezelőtt, 1987-ben költözött Magyarországra férjével, a tavaly eltemetett Zwack Péterrel, és két gyermekével ? Sándorral és Izabellával ? akik édesapjuktól öt éve vették át a stafétabotot.

2008 óta közösen irányítják a piacvezető patinás családi vállalatot, a Zwack Unicum Nyrt-t. ? Sokszor kérdezik tőlem, hogy angol, olasz, vagy magyar vagyok-e? Mindegyik országnak, nyelvnek nagyon sokat köszönhetek. Az angol az anyanyelvem, Olaszországban ismertem meg a férjem, és Magyarország lett az otthonom, a Zwack család otthona. Éppen ezért nagyon sokat jelent számomra a magyar állampolgárság. Örültem, hogy magyarul mondhattam el az esküt. Csodálatos nap lenne, ha férjem, Zwack Péter is itt lehetett volna velem, velünk ? fogalmazott Zwack Anne az eskütétel után, melyre fia, Zwack Sándor kísérte el.

Zwack Anne Cambridge-ben született, tanulmányait Angliában és Belgiumban folytatta. A ’60-as években Olaszországban, Firenzében élt. Itt ismerkedett meg későbbi férjével, Zwack Péterrel, aki akkoriban a Zwack Unicum olaszországi gyártásával és nemzetközi kereskedelmének felügyeletével foglalkozott. Házasságkötésük után Anne nagyon sokat segítette férje munkáját ? angol, francia és olasz nyelvtudását felhasználva ? elsősorban újságcikkek, marketing-anyagok írásában, illetve rendezvények, termékbemutatók szervezésében, lebonyolításában.

Gasztronómiai, turisztikai összeállításai olyan neves magazinokban jelentek meg, mint a The New York Times, Travel&Leisure, Food&Wine, Town&Country, és a Gourmet Magazine. Amikor 1990-ben Zwack Pétert kinevezték a demokratikus Magyarország első amerikai nagykövetének, a család Washingtonba költözött. Magyarországon először 1999-ben a Butcher, Baker, Candlestickmaker (Hentes, pék és gyertyaöntő) című könyve jelent meg angolul, majd 2000-ben az If you wear Galoshes, you are an émigré (Ha kalucsnit viselsz, emigráns vagy) című, amely Zwack Péterről szól.

A The Diplomatic Corpse regénye magyarul is megjelent Diplomacák nyomában címmel 2008-ban. Néhány éve jelent meg Zwack Péter életét képekben bemutató összeállítás is, melynek társszerzője. Zwack Anne nagyon fontos szerepet játszott a Soroksári úton található Zwack Múzeum és Látogatóközpont létrehozásában, amelynek kiállítási anyagát felügyeli, gondozza. A vállalat és az Unicum nemzetközi imázsépítésében, kommunikációjában fontos szerepet tölt be.

Szóljon hozzá!