ZETApress

hírportál

Csengery a Városházán

Tarlós István főpolgármester adta át az idei Csengery Antal Díjakat tegnap délután a Városházán. A díjjal a hazai sajtó azon munkatársait ismerik el, akik huzamos időn át tudósítanak a fővárosról.

Kiemelkedő tevékenységükkel a fővárost és a Fővárosi Önkormányzat működését érintő hírekről, információkról magas színvonalú, hiteles, pontos, tárgyilagos és gyors tájékoztatást adtak az írott és elektronikus sajtón keresztül. Az ünnepségen Vígh Alex fényképezett.

Elismerésben részesült: Balogh Judit, az Magyar Televízió szerkesztő-riportere; D. Horváth Gábor, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese; Markó Zsófia, a Független Hírügynökség tudósítója; Mihalek Sándor az ATV szerkesztő-riportere, valamint az Inforádió szerkesztősége.

A díj elnevezése a ?48-as reformnemzedék kiemelkedő személyiségének, Csengery Antalnak állít emléket, aki egy személyben volt kora vezető szerkesztője, kulturális menedzsere, közgazdásza, politikusa és a korabeli pesti szellemi élet központi alakja ? tudtuk meg az ünnepségen.

Szóljon hozzá!