ZETApress

hírportál

Újabb visszaszámlálás

Megkezdődött a visszaszámlálás! Március 26-án, szombaton este fél 9-kor ismét Föld Órája! Számos ország már javában készül az eseményre ? tudatta a WWF.

A 2010-es Föld Órája a történelem eddigi legnagyobb önkéntes akciója volt, amelyben a világ 128 országának 4800 városában 1,3 milliárd ember fejezte ki, hogy fontos számára a Föld jövője. Idén ismét több százmillióan leszünk majd, akik azzal, hogy egy órára lekapcsoljuk a világítást, eltökéltségünket fejezzük ki bolygónk megóvása mellett.

A 2007-ben egyetlen város kezdeményezésével szerveződő esemény mostanra világméretű mozgalommá nőtte ki magát. A március utolsó szombatján tartott Föld Órája klímavédelmi akción 2010-ben több mint egymilliárd ember, valamennyi kontinensről együtt állt ki bolygónk megóvásáért.

A villanyoltás azonban még csak a kezdet. Idén a szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy tegyenek egész évre szóló fogadalmat, legyen az bármilyen apróság, amellyel hozzájárulnak bolygónk jövőjének megőrzéséhez.

A világ egyik legnagyobb természetvédelmi szervezete, a WWF, az esemény szervezője 2011-ben a gazdasági élet szereplőit, a kormányokat, és mindenkit személy szerint arra kér szerte a világon, hogy a világítás lekapcsolásán túl az év többi napján, és életük többi területén is óvják környezetüket.

Földünknek óriási kihívásokkal kell szembenéznie, de ha valódi közösségi szándékkal próbáljuk ezeket leküzdeni, tudunk változtatni a rossz folyamatokon! Az egész világon több százmillió ember segített abban, hogy egy pillanatra láthassuk, minden lehetséges. Most elérkezett az idő, hogy túllépjünk ezen az egy órán, és megmutassuk, mire vagyunk képesek mi, a föld lakosai ? nyilatkozta Jim Leape, a WWF főigazgatója.

A visszaszámlálás a 2011-es Föld Órájáig megkezdődött. Olyan, mindenki által ismert épületek fénye alszik majd ki, mint a Tiltott Város, az Eiffel-torony, a Buckingham-palota, a Golden Gate híd, a Sydney-i Operaház és a Parlament. Így ünnepeljük együtt azt az egyetlen dolgot, ami mindannyiunkat összeköt: a Földet.

Idén a Föld Órája alkalmából a WWF Magyarország arra kér mindenkit, hogy mutassuk meg, hogy a Föld a magyaroknak is fontos, és március 26-án, szombaton, este 20:30-kor kapcsoljuk le a világítást egy órára, hogy így ünnepeljük bolygónkat ? együtt a világgal! Emellett, a Föld Óráján túl, az év többi napján is tegyünk a környezetért!

Ma a magyar internetes oldal is újra elindult. Várja az eseményhez csatlakozókat, vállalatokat, intézményeket egyaránt. A korábbi évekhez képest újdonság, hogy a WWF nem csak a regisztrációkat várja, hanem klímafogadalmakat is. Mind a magánemberek, mind a vállalatok kiírhatják a weboldalra, hogy mit tesznek a Föld jövőjéért. A vállalatok társadalmilag felelős gazdasági szereplőként feltüntethetik, hogy mekkora szén-dioxid kibocsátás csökkentést vállalnak az elkövetkezendő években globálisan és Magyarországon.

A honlapon regisztrálni és keresni lehet az országban zajló Föld órája események között is. (pl: gyertyafényes éttermi programok, köztéri közösségi lámpaoltás, sötétben tartott sport és szórakoztató események). Számos elektronikus képeslap is rendelkezésre áll, hogy az ismerősöket tájékoztathassuk az akcióról, de Föld Órája pólót is nyerhet az, aki legalább öt képeslapot küld. Kezdjük tehát a toborzást, legyen ez a hónap az aktív környezetvédelemé, és kapcsoljuk le közösen a főváros fényeit március 26-án a Budai várban!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Emisszió-csökkentés | ZETApress

Szóljon hozzá!