ZETApress

hírportál

TÉT-es jutalmak

A TÉT Platform Egyesület tavaly ősszel meghirdetett Energia ? Mérlegen az Egészség! ? című rajzpályázatára 110 pályamű érkezett az ország szinte valamennyi megyéjéből, még határon túli iskolákból is ? tudtuk meg Jani Kingától.

A fődíjat a kétsopronyi Szent István Katolikus Óvoda és Általános Iskola felső tagozata kapta, a második helyezett a debreceni Benedek Elek Általános Iskola 2/a osztálya, a harmadik helyezett pedig az almásfüzitői Fekete István Általános Iskola 3. osztálya lett. A zsűri különdíját a felsősófalvai (Hargita megye, Románia) Székely Mózes Általános Iskola VII. és VIII. osztályosai által készített pályázat érdemelte ki.

Az iskolások azt a feladatot, hogy rajzolják meg mit jelent számukra a kiegyensúlyozott táplálkozás és egészséges életmód komolyan vették, de élvezték a pályázat készítésének minden egyes pillanatát. Mindenki lelkesen ötletelt, kitartóan rajzolt ? mesélték a pedagógusok. Igazi csapatmunka végeredménye tehát mind a 110 pályázat. Volt olyan iskola, ahonnan minden osztály küldött pályázatot, tehát az ingyenes oktatási anyagot letöltötték és minden évfolyamon oktatták, és bevonták őket a pályázatba.

Az egyesület pályázatának nyertesei

A kétsopronyi diákok kitörő örömmel fogadták a hírt, hogy övék az első helyezetteknek járó kétszázezer forintértékű sportszervásárlási utalvány. ? Számukra az volt a leghihetetlenebb, hogy egy kis-létszámú, falusi iskolában tanuló osztály is nyerhet országos pályázaton. Talán most hitték el igazán, hogy egyenlő eséllyel indulnak akkor, ha becsülettel végzik feladataikat ? mondta Remes Lászlóné osztályfőnök.

Hasonlóképpen örültek a jó hírnek Debrecenben, Almásfüzitőn, és a messzi Felsősófalván is. ? Örömmel tapasztaltuk a pályázatunk iránti hatalmas érdeklődést. Jó érzés volt ennyi kreatív, fantáziadús munkát látni. Külön szeretném kiemelni a pedagógusok elkötelezettségét és megköszönni munkájukat, akik nem csak a tanításban remekeltek, de még a pályázat csapatmunkájában is részt vettek. A versenyen való résztvevők magas száma és a pályázatokhoz írt visszajelzések megerősítettek bennünket abban, hogy az egészséges életmódra való nevelést már az általános osztályokban el kell kezdeni, mert így segíthetjük a diákokat az új ismeretek megszerzésében, a helyes táplálkozás, a mozgás fontosságának felismerésében, és a tudatos termékválasztásban ? mondta Dr. Fazekas Ildikó, a TÉT Platform elnöke.

A TÉT Platform azzal a céllal hirdette meg 2010 szeptemberében Energia ? Mérlegen az egészség című pályázatát, hogy a Platform oktatási anyagából merítve a diákok összeszedjék, átgondolják és elmélyítsék az egészséges életmóddal kapcsolatos ismereteiket. Egy Energiamérleget ábrázoló rajzot kellett készíteni, szabadon választott technikával. A pályázatokat 2010. november 30-ig lehetett beküldeni a szervezők által megjelölt email címre. A díjak: kétszáz-, száz- és ötvenezer forintértékű sportszervásárlási utalvány, a különdíj pedig jutalomkönyv.

Szóljon hozzá!