ZETApress

hírportál

Boldog karácsonyt!

Délután a Magyar Országgyűlés megszavazta a jövő évi költségvetést. Elcsendesedett a Ház, pihenőre vonultak a honatyák. Legközelebb február 14-én üléseznek, de még nem tudjuk, hogy jövőre hetente, vagy kéthetente gyűlnek-e össze.

Tarlós István (Fidesz) megüresedett parlamenti székébe Szalay Péter ül, így a főpolgármester ezután csak a főváros ügyeivel foglalkozhat. Változás történt múlt hétfőn a Jobbikban is: Pösze Lajost gárdaellenes kijelentéseiért a frakció kizárta soraiból, így a képviselő a függetlenek között politizál. Vele már négyen vannak a Tisztelt Házban frakción kívüliek.

Az iskolákban már a hét elején megkezdődött a téli szünet, s csak január elején folytatódik a tanítás. Nem csak a nebulók, de holnaptól a parkoló őrök is pihenhetnek, mert a tavalyihoz hasonlóan a két ünnep között megint ingyen parkolhatunk.

Holnap Szenteste lesz, már délután 4 órakor leállnak a metrók. A felszíni járművek az éjszakai menetrend szerint közlekednek. A MÁV- és Volán-járatokon is ünnepi menetrend lesz. Több napra bezárnak az üzletek, mert Karácsony szent ünnepén, szombat-vasárnap tilos lesz kinyitniuk. A kórházakban is ügyeleti rendben zajlik majd a gyógyítás.

A hajléktalanokat az ünnepekben több ingyen-konyha is várja. A főtt étel mellé bejglit is kapnak, hogy ezzel is szebbé varázsolják napjaikat. Persze az otthon melegét így sem pótolhatják, ám a karácsonyi áhítatban teli hassal könnyebb még álmodni is! Az ünnepi csendben mi is megpihenünk, pár napig nem jelentkezünk. Minden kedves olvasónknak békés boldog karácsonyt, kellemes ünnepeket kívánunk!

Szóljon hozzá!