ZETApress

hírportál

Áruházból szálloda

Az Eurostar Hotels első magyarországi szállodáját a budapesti Belvárosban nyitotta meg, 177 elegáns szobával és több mint 650 ml alapterületű konferencia részleggel. A tegnap esti ünnepségen Vigh Alex járt.

A Hotusa csoport tagjaként a hotellánc immár 58 szállodát üzemeltet többek között Prágában, Münchenben, Bécsben, Párizsban, Rómában, Brüsszelben, Lisszabonban, New Yorkban, Mexikóban, Buenos Airesben és a nagyobb spanyol városokban. A spanyol Eurostar Hotels lánc első magyarországi tagja Budapest belvárosában néhány hónap alatt az egyik legvonzóbb szállodává vált, elsősorban kiemelkedő minőségű szolgáltatásainak és modern felszereltségének köszönhetően.

A megnyitón olyan prominens személyek vesznek részt mint Dr. Horváth Endre, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára, Puskás András, Belváros-Lipótváros alpolgármestere, Dr. Erder János, a Magyar Szállodaszövetség elnöke valamint Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója. Az est vendége volt továbbá Őexellenciája Enrique Pastor de Gana, Spanyolország nagykövete, valamint Mexikó, Equador, Chile, Venezuela és Kuba nagykövetei.

A fogadáson részt vett Amanico López Seijas, a Hotusa Csoport elnöke, az Eurostars Hotels szállodalánc anyavállalatától. López Seijas kifejezte: ? az Eurostars Budapest Center megnyitása része annak az üzletfilozófiának, hogy minden nagyobb európai városban jelen legyen a hotellánc és képviselje értekeit az adott város sajátosságaival ötvözve.

Az Eurostars Budapest Center megnyitásával, az Eurostars Hotelek jelenléte teljessé vált Közép-Európa három meghatározó fővárosában: Budapesten, Bécsben és Prágában. A cseh fővárosban a lánc az Eurostars Thalia 5* és Eurostars Dávid 4* szállodákkal képviselteti magát, míg a császárvárosban két 4* hotelt működtet: az Eurostars Embassyt és Eurostars Viermat.

A magyar főváros mellett az elmúlt hónapokban a lánc több városban nyitott új szállodákat: Rómában a Eurostars Roma Aeterna 4* az ötödik olaszországi hotel. Továbbá 3 új szálloda nyílt Spanyolországban valamint a jövő év elején debütál az Eurostars Berlin 5* Németország fővárosában. A szálloda várhatóan 211 szobával és több mint 900 m2 területű konferencia részleggel várja majd vendégeit.

Eurostars Budapest Center 4*: ideális hotel

Az Eurostars Budapest Center Hotel 4* szálloda a belváros szívében, a Kossuth Lajos utcában található, a Ferenciek tere és az Erzsébet híd közvetlen szomszédságában. 177 világos szobája a kategóriájának megfelelő luxust képviseli természetes fa padlózatával, elegáns bútoraival, valamint ?state-of-the-art? technológiával. A standard szobák mellett figyelemreméltó a szálloda 6 elegáns lakosztálya és 3 elnöki luxus lakosztálya, melyek több mint 80 m2 területen fekszenek csupán egy kőhajításnyira a Dunától.

A hotel épületének már csak az elhelyezkedése emlékeztet az egykori Úttörő Áruház szovjet időszakára, a ház teljes átalakításon esett át. Reflektorfénybe került a modernség, innováció és a kényelem. Az Eurostars Budapest Center 4* legtöbb szobájából csodálatos kilátás nyílik a belső udvarra, amely a nyugalmat sugározza a szálloda vendégeinek egy hosszú munkanap vagy városnézés után. Az épület udvarán helyezték el Kovács Margit ismert aranyhalas díszkútját, amelyet bárki megcsodálhat az épület mellett elsétálva.

A hotel 650 m2-es és 280 fős konferenciakapacitása számos eseménynek ad otthont. A szálloda felszereltségébe tartozik a szauna, edzőterem és a H20 étterem, ahol a legjobb magyar és nemzetközi konyha remekeit kóstolhatják meg a vendégek.

Eurostars Hotels

A szállodalánc portfoliójába összesen 58 szálloda tartozik Európa és Amerika 12 országából. A Hotusa Csoport az Eurostars Hotels mellett önállóan is üzemeltet szállodákat. Ezek közül 42 szálloda található Spanyolországban, Ausztriában, Olaszországban, Németországban, Angliában, Franciaországban, Belgiumban, Hollandiában, Mexikóban és Argentínában.

A lánc a Hotusa Csoport része, amelyet 1977-ben alapítottak barcelonai székhellyel. Az elmúlt években példaértékűen fejlődött cégcsoport több különböző turisztikai partnert is maga mellett tudhat. A vállalat 2008-ban elnyerte a spanyol Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Ipari Minisztérium Kiváló Turizmusért Prince Felipe-díját.

Szóljon hozzá!