ZETApress

hírportál

Lezárult az őszi Bam!

A Bringázz a munkába! Kampány több mint tízezer résztvevője összesen 122 ezer alkalommal tekert munkahelyére. A szokatlanul barátságtalan időjárás miatt a tavaly őszinél ugyan kevesebben regisztráltak a Magyar Kerékpáros-klub kampányának őszi fordulójába, azonban ők arányosan többet kerékpároztak.

A résztvevők öt hét alatt összesen másfélmillió kilométert tekertek, ezzel 285 tonna CO2 kibocsátástól kímélték meg a légkört és 32 millió forint benzinpénzt spóroltak meg, továbbá 35 millió kalóriát égettek el, ami 135 ezer kakaós csigának felel meg. A munkába bringázók 3305 alkalommal gyermekükkel kerékpároztak, míg szoknyában vagy öltönyben 4800-szor tekertek. A Bam! Közösség az őszi Bam! Bringás-reggeli alkalmával a vörös-iszapkatasztrófa károsultjainak 93 ezer forintot gyűjtött.

Az egyetemek, főiskolák közül a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolánál volt a legmagasabb a kerékpárral közlekedők aránya. A bankok közül az OBERBANK AG Magyarországi Fióktelepe, a múzeumok közül a Néprajzi Múzeum végzett az élen. A kerékpárosok aránya a nagyvállalatok közül a Guardian Orosháza dolgozóinál, míg a kis és középvállalatok közül a Chemark Kft. és a Nagyszénási Gondozási Központ csapatánál volt a legmagasabb.

A nyereményátadással egybekötött kampányzáróra november 6-án 15-18 óra között a Kuplungban kerül sor. Az eseményen Bam! nagykövetek részvételével kerékpáros vetélkedő, jelmezes fotózás, fotókiállítás és koncert várja a kampány résztvevőit. A Bam! Kampány jövő tavasszal újult erővel folytatódik ? tudtuk meg Myat Kornéltól.

Szóljon hozzá!