ZETApress

hírportál

Mesék nélkül a szegénységről

Szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai éve 2010, ezért a Változó Világ Szociális Egyesület A legkisebb fiú ? mesék nélkül a szegénységről címmel beszélgetéssorozatot rendez a Nemzeti Erőforrás Minisztérium támogatásával, az ESZA Kft. közreműködésével.

A projekt lényege és célja: felhívni a figyelmet a szegénységre, értelmezni magát a fogalmat, megvizsgálni, hogy az egyes korosztályok mikor és milyen formában találkoznak a szegénységgel, illetve a különböző generációkat érzékenyíteni a szegénységre a média bevonásával. Szeretnének olyan életutakat bemutatni, amelyek példaértékűek lehetnek elsősorban a fiatalok számára a szegénység elkerülésére, valamint leküzdésére.

A négy alkalmas beszélgetéssorozat első fordulóját a debreceni Kölcsey Ferenc Tanítóképző Főiskola pódiumtermében tartják meg október 15-én, pénteken reggel 10 órai kezdettel. Egy politikus, egy civil és egy vállalkozó vitatja meg a témát kerekasztal beszélgetés formájában. Az esemény nyitott a nagyközönség előtt. Várnak minden érdeklődőt, és a résztvevők a kerekasztal beszélgetés végén kérdezhetnek, hozzászólhatnak a témához.

Emellett a projekt során szakemberek közreműködésével készül egy 20 perces kisfilm, mely ábrázolja és megvizsgálja azt, hogy ma Magyarországon mi a legfőbb oka a szegénységnek, és mi lehet rá a megoldás. A debreceni egyesület célja, hogy vegyük észre, hogy a szegénységet nem lehet figyelmen kívül hagyni, az emberek többségének az élet velejárója, nézzünk szembe vele, és közösen tegyünk ellene!

Szóljon hozzá!