ZETApress

hírportál

Nagy kérés a Gyarmatiakhoz

Alig két hetük van a balassagyarmatiaknak, hogy újból javaslatot tegyenek a Balassagyarmat Díszpolgára címre és a Balassagyarmatért Emlékéremre. Tavaly Majdán Béla, illetve az 1919-es cseh kiverő polgárok kapták meg ? többek támogató aláírásának segítségével ? az utóbbit. A portálunkon is olvasható BBK most is szeretne javaslattal élni, tudtuk meg főszerkesztőjüktől, Nagy Lászlótól. Ezzel egyrészt az arra érdemeseket támogatnák, másrészt széles körben megmutathatnák a civilek erejét.

Nagy úr kéri, hogy minél többen segítsék az ügyet azzal, hogy egyetértésük esetén visszaírnak a teljes név feltüntetésével a honlapján látható címére egy igenlő sort. Technikai okok ? távolság, időhiány ? miatt reálisan nem várható hogy támogató aláírásokat eredetiben is megtegyék, ami nem is feltétele a javaslat érvényességének.

Természetesen, ha valaki más személyt javasol, azt is megteheti, sőt bátorítják erre. Ha javaslatát október 31-ig elküldi, egy újabb körben az új javaslatokhoz is szerezhetnek támogatókat. A Balassagyarmat Díszpolgára (posztomusz) címre Dr. Ibrányi Endre orvost, míg a Balassagyarmat Emlékéremre Kunné Kubicza Erzsébet lokálpatriótát, zászlóanyát és Csábi István előadóművészt javasolják. A Nagy-kérésre remélhetőleg sok-sok válasz érkezik! Az eredményről mi is beszámolunk.

Szóljon hozzá!