ZETApress

hírportál

Szarvasbőgés Gemencen

Gemenc rengetegének különleges koncertjét hallgathatják meg mindazok, akiket érdekel a párzás előtt álló gímszarvasbikák bőgése – tudatta Baricz Árpád Beszédíró.

A szürkületben induló és késő este befejeződő szarvasbőgés hallgató túrák a gemenci erdő vadregényesen csodás helyszínén, a világrekorder gímszarvasok hazájában mutatják meg ezt az évenként csak egy időszakban tapasztalható zoológiai jelenséget szeptemberben.

A Gemenc Zrt. Pörbölyi Ökoturisztikai Központjából 17 órakor indulnak a túrák. A kalandra vágyók először megtekintik az Ökoturisztikai Központ kiállításait, majd Mosonyi Szabolcs: A gemenci szarvasok című természetfilmjét. Ezt követően 18 órakor indulnak a csoportok lovas fogattal, kerékpárral vagy kisvasúttal a gemenci erdő rengetegébe, hogy megtapasztalják a szarvasbikák bőgésétől zengő erdő különös hangulatát. Mindezek után várhatóan a túrázók 21 óra körül érkeznek vissza a Pörbölyi Ökoturisztikai Központba.

Szeptember 4-én és 11-én kerékpárral, lovas fogattal és a Gemenci Erdei Vasúttal indulnak a csoportok. Nagyon fontos, hogy akik kerékpárral vagy lovas fogattal szeretnék az erdőt meglátogatni, azok előzetesen jelezzék szándékukat, mert csak korlátozott számban tud az erdőgazdaság helyet biztosítani. Szeptember 10-én és 17-én a Gemenci Erdei Vasúttal indítja az erdőgazdaság a szarvasbőgés hallgató túrákat.

Szóljon hozzá!