ZETApress

hírportál

Államtitkár-váltás két tárcánál

Július elején közöltük a kormánytagok listáját. Az a névsor sokban különbözött a tavaly nyáritól. A mai napon újabb változások történtek. Sólyom László államfő délelőtt 11 órakor ? a miniszterelnök előterjesztésére ? a mai nappal az Egészségügyi Minisztérium államtitkárává nevezte ki Kincses Gyulát, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkárává pedig Juhász Gábort, a Sándor-palota Tükörtermében. Munkájukhoz sok sikert kívánunk!

Kincses 1990-től ’94-ig MDF-es képviselő volt. Az Orbán-kormány idején is, majd később a Medgyessy-kormánynál is fontos tisztséget töltött be. Nincs az a kormány, amit ki ne tudnék szolgálni, hallhatjuk a klasszikus viccben. Azt hiszem, itt nem erről van szó. Egy igazi szakember a pártoktól függetlenül hasznosítja tudását nemzete érdekében, s igazán alkotni csak kormánypártiként lehet.

Juhász 1994-től a Nógrád megyei Pásztó egyéni képviselője szocialista színekben. Korábban a Parlament Rendészeti bizottságában is dolgozott, s a Belügyminisztérium államtitkára is volt. Akkor a József Attila utcában volt a munkahelye, míg a mostani minisztérium a Kossuth Lajos téren található.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Elveszett illúziók
  2. ZETApress » Állásfoglalás az évfordulón

Szóljon hozzá!