ZETApress

hírportál

Szent István-nap Gemencen

Kisvasutazás, dunai sétahajózás, kerékpártúra lesz augusztus 20-án, Gemencen. A Gemenc Zrt. változatos programokkal várja a természet szerelmeseit a Pörbölyi Ökoturisztikai Központban ? tudtuk meg Baricz Árpádtól.

Gemenc vadregényesen csodás világát kisvasúttal fedezhetik fel, majd hajóra szállva, Európa legnagyobb ártéri erdejét már a Dunáról vehetik szemügyre az érdeklődők államalapító Szent István Király napján. Aki többre vágyik, az kerékpártúrával is egybekötheti a kisvasutazás és a sétahajózás nem mindennapi élményét.

Keselyűs megállóhelyről 11:00 és 13:30-kor indulnak vonatok a Duna-partig, majd itt a sétahajók ? bevárva a vonatcsatlakozást ? 11:30 és 14-kor indulnak el. A hajók visszaérkezése után 12:45 és 15:25-kor indulnak vissza a vonatok. A Pörbölyi Ökoturisztikai Központból 13:30-kor indul a vonat a Duna-partra, innen a sétahajó 15:10-kor indul útnak, majd a visszaérkezés után a vonatcsatlakozás 16:20-kor indul vissza Pörbölyre.

A kerékpártúra 10:30-kor indul az Ökoturisztikai Centrumból. Keselyűsbe 12:30 körül érkeznek a túrázók, innen a kisvonat 13:30-kor indul a Duna-partra, ahonnan 14:00-kor folytatódik a túra immár a vízen. Az egy órás sétahajózás után 15:05-kor, a kisvontra felpakolva a kerékpárokat, visszatérnek a túrázók Pörbölyre. Az erdőgazdaság összesen 27 darab kerékpárt tud kölcsönözni mindazoknak, akik nem saját kétkerekűvel érkeznek.

A Pörbölyi Ökoturisztikai Központból menetrend szerint is indulnak vonatok ezen a napon is 9:00, 10:30 és 13:30 órakor. A kirándulási és szabadidős programok mellett az érdeklődők megtekinthetik az erdei múzeum állandó kiállítását, ahol megismerhetik Gemenc páratlan növény- és állatvilágát, valamint az erdészet, a gazdálkodás összegyűjtött tárgyi emlékeit és a Gemenci Méhészeti Gyűjteményt is.

Szóljon hozzá!