ZETApress

hírportál

Nem áll le a metró

A Blikk mai számában megjelentekkel szemben határozottan cáfoljuk, hogy bármiféle döntés született volna az M4-es metró Baross tér és Bosnyák tér közötti szakaszának állami támogatásának a cikk által sugallt felülbírálásáról.

A lap újságírója arról kapott tájékoztatást, hogy a kormányzat a már megkezdett munkák mielőbbi befejezésében érdekelt. Az önkormányzati választások után felálló új városvezetéssel együttműködve természetesen meg kell majd vizsgálni, hogy a beruházás elhúzódásához, költségeinek jelentős növekedéséhez milyen körülmények vezettek.

Mérlegelni kell azt is, hogy a metróépítésre szánt források más módon nem hasznosulhatnának-e jobban a közlekedésfejlesztésben. A második szakaszról mindezek fényében dönthet a projektgazda Fővárosi Önkormányzat. A fejlesztések előkészítésében mindenképpen alaposabban, körültekintőbben kell eljárni az első szakasz esetében tapasztaltakhoz képest.

A kormány csak olyan fejlesztési elképzeléseket támogat, amelyeknek hatásai érezhetően megjelennek a kis- és középvállalkozások megerősödésében, munkahelyek teremtésében, a gazdaság fejlődésében. A korlátozott mértékben rendelkezésre álló költségvetési és közösségi források nem folyhatnak el látványos, de haszontalan presztízsberuházásokra ? tudatta az NFM Kommunikációs Főosztálya.

Strasbourgból a kormányba

Orbán Viktor miniszterelnök a mai nappal kinevezte Dr. Jánosi Andreát a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közbeszerzésért felelős helyettes államtitkárává. A szakember, aki korábban Strasbourgban dolgozott az Európai Ombudsman Hivatalában, valamint irányította a Magyar Energia Hivatal Jogi Főosztályát, a tárcánál a jövő év elejéig kidolgozandó új Közbeszerzési törvény megalkotásáért és a Kbt. jelenleg folyamatban levő módosításáért felel.

Szóljon hozzá!