ZETApress

hírportál

Ünnep a vonaton

A március 15-i nemzeti ünnep miatt módosított menetrend szerint közlekednek a személyszállító vonatok. Március 14-én, vasárnap ünnepi menetrend, 15-én, hétfőn vasárnapi menetrend lesz érvényben. 16-án, keddtől már a megszokott menetrend szerint közlekednek a vonatok ? tudatta a MÁV-START Zrt.

Az ünnep ideje alatt a várható növekvő utasforgalmi igények kiszolgálása érdekében a MÁV-START Zrt. a legnagyobb utasforgalmat lebonyolító vonalakon ? az igényekhez és lehetőségekhez igazítva ? a vonatok szerelvényeit megerősítve, több járművel közlekedteti a kényelmesebb utazás érdekében.

A személyszállító vasúttársaság az eddigi tapasztalatok alapján javasolja kedves utasainak a menetjegyek, helyjegyek valamint a regisztrációs jegyek elővételi megváltását, vagy az internetes jegyértékesítés igénybevételét honlapján keresztül, a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében. Az ünnepi menetrend változásairól indulás előtt érdemes tájékozódni telefonos ügyfélszolgálatukon, a MÁVDIREKT helyi tarifával hívható 06-40/49-49-49-es telefonszámán.

Kamionstop holnaptól

A nehéz tehergépkocsik hétvégi forgalmának március 15-e körüli korlátozása: A vonatkozó 190/2008. (VII. 29.) Korm. rendelet alapján a közelgő nemzeti ünnepen és az azt megelőző hétvégén a nehéz tehergépkocsik forgalomkorlátozására az alábbiak szerint kerül sor. A jogszabály hatálya alá tartozó járművek Magyarország közútjain március 13-a, szombat 22 órától március 15-e, hétfő 22 óráig nem közlekedhetnek ? tudatta a KHEM Sajtóosztálya.

Szóljon hozzá!