ZETApress

hírportál

Az iKroné az idei Alma Mater-díj

Az Alma Mater Díjat a Szegedi Tudományegyetem alumni szervezetének azon partnere kapja meg, amely arányaiban a legtöbb SZTE-n végzett hallgatót foglalkoztatta az elmúlt évben új munkaerőként ? tudatta Sajtóirodájuk.

A díjat idén az SZTE Tavaszi Állásbörzéhez kapcsolódóan a szoftverfejlesztéssel, szoftver-szaktanácsadással foglalkozó iKron cégcsoport vehette át. A cégcsoportot három vállalat alkotja: az iKron Kft., az InCa Kft. és a Monguz Kft.

A cégcsoport mindkét ügyvezetője, Sinkovicz Attila (iKron Kft. és InCa Kft.) és Kármán László (Monguz Kft.) megjelent tegnap a TIK-ben rendezett ünnepélyes átadáson. Hazajöttek, mert mindketten a szegedi egyetemen végeztek. Sinkovicz Attila elmondta: a cégcsoport munkatársainak több mint 75%-a szegedi egyetemről jön, és oktatnak is az egyetemen. Kármán László hozzátette: máig tartják a kapcsolatot az oktatókkal.

Görög Márta, az SZTE hallgatói és közkapcsolati igazgatója hangsúlyozta: az egyetem, illetve az Universitas-Szeged Nonprofit Kft. hosszú évek óta kiegyensúlyozott kapcsolatot ápol az iKron cégcsoporttal, amelynek dinamizmusa, kreativitása hasonlóságot mutat az Alma Mater eddigi fejlődésével. A cégcsoport vezető tisztségviselői közül is sokan végeztek a szegedi egyetemen, és szerves kapcsolatban állnak az Alma Materrel, annak számos rendezvényén részt vesznek.

Az eddigi díjazottak: 2006-ban a Siemens, 2007-ben a 3C Szeged Kft, 2008-ban a GE Hungary Zrt. Healthcare K+F divízió, tavaly a Sanofi Aventis magyar tagvállalata, a Chinoin Gyógyszer- és Vegyészeti Termékek Gyára Zrt, míg idén az iKron cégcsoport.

Szóljon hozzá!