ZETApress

hírportál

Az eMAG és az Extreme Digital is segít

Az eMAG és az Extreme Digital is csatlakozott a Magyarország Kormánya által létrehozott Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport Segítünk egymásnak kezdeményezéséhez – tudatta Straub Ádám account manager, Eurolex Consulting Kft.

A két e-kereskedő vállalat százezer darab arcmaszkot adományoz, hogy segítse az idősek és a krónikus betegek gondozását végzők munkáját. Az eMAG Magyarország és az Extreme Digital közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy százezer darab arcmaszkkal támogatja a hazai szociális intézményekben dolgozók munkáját. Az adományként felajánlott, háromrétegű maszkok elosztását a Révész Máriusz által irányított akciócsoport segíti a Katolikus Karitász bevonásával.

A kormány nem hagyja magára a segítőket sem, ezért jött létre az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport. Munkánk során elsődleges feladatunk az adományok célba juttatása oda, ahol azokra a legnagyobb szükség van! – kezdte a mai sajtótájékoztatót Révész Máriusz akciócsoport-vezető. – Az egészségügyben dolgozók védőfelszerelését a Kormány biztosítja. A hozzánk érkező felajánlások között azonban ugyancsak megtalálhatók egyebek mellett arcmaszkok is, amelyeknek szintén kötelességünk megtalálni a legjobb helyét. Ezért a mostani adományt a Nemzeti Humanitárius Tanács bevonásával a szociális intézmények dolgozói és lakói fogják megkapni – emelte ki az országgyűlési képviselő.

Écsy Gábor atya, a Katolikus Karitász elnöke elmondta, hogy szeretetszolgálatuk tizennégy idős-, családi-, és gondozóotthont működtet Magyarországon, amelyekben sok rászoruló és krónikus betegségben szenvedő lakó él. Kihangsúlyozta, hogy személyével a Nemzeti Humanitárius Tanács minden szervezetét képviseli, és az ilyen és ehhez hasonló felajánlások nagyban segítik a karitatív munkájukat.

Várkonyi Balázs, a cégek ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy a magyar e-kereskedelemnek veszélyhelyzet idején most először van lehetősége a lakosság mellé állni és a tőlük telhető segítséget megadni. Ennek keretében ajánlották fel a már említett százezer darab arcmaszkot. További 200 ezer darab maszkot beszerzési áron, tehát haszon nélkül értékesítenek a lakosság körében.

Szóljon hozzá!