ZETApress

hírportál

Segítőkész Gyermekmentők

Ha egy ország lakossága bajban van, akkor mindenkinek kötelessége egymásnak segíteni, a saját tudása és lehetőségei szerint. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 30 évvel ezelőtt arra alakult, hogy hátrányos helyzetű gyermekeknek, gyermekintézményeknek segítsen.

Az elmúlt 30 évben több mint egymillió gyermeknek nyújtottunk kisebb-nagyobb segítséget. Most, ebben a vészes járványügyi helyzetben is megpróbálunk minél több támogatást eljuttatni a rászoruló gyermekeknek – tudatta Pethő Zsófia, az NGYSZ sajtóreferense. Az Elnökség, a Kuratórium és a Felügyelőbizottság a következő határozatokat hozta:

33 fő hátrányos helyzetű, beteg, magyarországi és határon túli gyermekek műtéti költségeit vállaljuk át 9.495.624 forintértékben.

A távoktatás miatt különösen fontossá vált, hogy minél több gyerek asztalán legyen számítógép. Ezt segítjük 42 db számítógéppel, 42 családnak.

Abban a reményben, hogy július végére-augusztusra a járványügyi helyzet javul, 306 fő gyermeknek támogatjuk a táborozási kérelmét, 7.217.500 forinttal. Ha augusztusban sem lehet gyermektáborokat szervezni, akkor az őszi szünetben vagy karácsonykor osztjuk ki a fenti összeget.

Az elnökség további intézményi kérelmeket támogatott 1.000.000 forintértékben.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat további 13 családnak segít különböző adományokkal: kerekesszék, élelmiszer, stb.

Az elnökség döntése alapján a Safer Internet Programot (SIP) átállítottuk a távoktatásra, az első távoktatási órákat vidéki és budapesti iskolákban már megtartottuk. Sokan fordulnak hozzánk távoktatással kapcsolatos gyakorlati és jogi kérdésekkel, azokra is válaszolunk.

A Gyermekmentőnél továbbképzésben részt vevő gyógypedagógusok, gyógytornászok, parasport trénerek, pszichológusok oktatása is változik. Az írásbeli elméleti vizsgákat szintén távoktatásban fogjuk megoldani, a gyakorlati képzések egyelőre halasztódnak.

Szolgálatunk állami kórházaknak is segít a járványhelyzet leküzdésében, védőfelszerelésekkel.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat intézeteiben január, február és március hónapokban 1126 terápiát, fejlesztést végeztünk, 11.758.500 forintértékben.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöksége bajba jutott és rászoruló gyermekek, családok és intézmények megsegítésére összesen 29.471.624 forintot adományozott, valamint további 55 családnak tárgyi adományokkal segített.

Szóljon hozzá!