ZETApress

hírportál

Tesco a rászorulókért

A Tesco 42 millió forintnyi élelmiszeradománnyal támogatja a rászoruló családokat – tudatta Kis Boáz, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet sajtóreferense. A jelenlegi rendkívüli helyzetben az összefogás és a rászorulók támogatása legalább annyira fontos, mint az, hogy vigyázzunk egymásra és magunkra.

Éppen ezért a Tesco a valaha volt legnagyobb élelmiszer-adományával támogatja a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület munkáját, illetve az általuk ellátott, nehéz helyzetbe került családokat. A támogatás összértéke 42 millió forint.

A Tesco elkötelezetten támogatja azokat a közösségeket, ahol munkatársai és vásárlói élnek. A rendkívüli körülmények ellenére, a munkatársak kitartó és fáradhatatlan munkájának köszönhetően az áruházlánc jelenleg is üzemelteti napi élelmiszermentő programját, melynek keretében az áruházak környékén élő rászorulókat látja el élelmiszerrel. A napi élelmiszermentő program működtetésén felül a Tesco úgy döntött, hogy 42 millió forint értékű termékadománnyal egészíti ki a nehéz helyzetbe került családok támogatását, melyet Magyarországon két stratégiai partnerén, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten és a Magyar Élelmiszerbank Egyesületen keresztül juttat el azoknak, akiknek erre most a legnagyobb szükségük van. A valaha volt legnagyobb, egyidejű adományt a vállalat a tavaszra tervezett, de a körülmények miatt elhalasztott Ön választ, mi segítünk-programra elkülönített büdzsé átcsoportosításából fedezi.

Elkötelezettek vagyunk a környezetünkben élő közösségek helyi programjainak támogatása iránt, ugyanakkor fontosnak tartjuk, hogy segítő kezet nyújtsunk a nehéz helyzetbe került embertársainknak, különösen a jelenlegi, rendkívüli körülmények között. Évek óta együtt dolgozunk a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel és az Ökumenikus Segélyszervezettel, így tudjuk, hogy rendszeres támogatásuk milyen sokat jelent a rászoruló családok mindennapi életében. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy a megszokott csatornáinkon túl a valaha volt legnagyobb élelmiszer adományunkkal járulunk hozzá munkájukhoz – mondta Pártos Zsolt, a Tesco Magyarország ügyvezető igazgatója.

A támogatást a szervezetek alapvető termékek (például babaápolási termékek, tisztítószerek, konzervek, étolaj, cukor és egyéb tartós élelmiszerek) formájában kapják meg, a konkrét terméklista, valamint a termékek aránya a szervezetek igényeit figyelembe véve, az ő bevonásukkal áll össze, az első szállítmány pedig várhatóan már ezen a héten megérkezik hozzájuk.

A Tesco az elmúlt tíz évben az Ökumenikus Segélyszervezet stratégiai partnereként egyedülálló mértékben segítette országos adománygyűjtéseinket. A rászoruló gyermekekért indított tavaszi összefogások és az adventi adománygyűjtések alkalmával vásárlók százezrei csatlakozhattak évről évre a Segélyszervezet célkitűzéseihez. A jelenlegi járványhelyzet különösen is súlyosan sújtja azokat a családokat, akik eleve nehéz helyzetben voltak, akiknek nincsenek tartalékaik. Ezért óriási segítséget jelent most a Tesco által felajánlott élelmiszer-adomány, amivel rászoruló családok százait tudjuk támogatni a következő időszakban – mondta Gáncs Kristóf, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

A Tesco elkötelezett az élelmiszer-pazarlás felszámolása ellen vívott küzdelemben. Ezért működteti napi áruházi élelmiszermentő programját, aminek keretében a programban részt vevő áruházak munkatársai minden munkanap végén összegyűjtik és szortírozzák a már nem eladható, de emberi fogyasztásra még alkalmas élelmiszereket. Magyarországon 2014 szeptemberétől 2020. február végéig, összesen közel 26 ezer tonna adományt adott át az áruházlánc. Ez a mennyiség több mint 64 millió adag ételnek felel meg. Az adományozás jelenleg több mint 170 hazai áruházban zajlik, az adományozás a járványhelyzet ellenére is folyamatos és biztonságos.

Hisszük, hogy egy kis figyelmesség csodákra képes!

Több mint 20 éves hazai működése során a Tesco a magyar gazdaság meghatározó szereplőjévé vált. 202 magyarországi áruházában hetente átlagosan 2,5 millió vásárlót szolgál ki friss élelmiszerrel. Az értékteremtés megjelenik társadalmi szerepvállalásában is, amiben a helyi közösségek fejlesztésére, támogatására helyezi a hangsúlyt. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület platinafokozatú támogatójaként már több mint 170 áruházából adja át napi rendszerességgel az élelmiszer-felesleget. 2014 szeptemberétől 2020. február végéig összesen közel 13 milliárd forint értékben közel 26 ezer tonnányi termékkel támogatta a rászorulókat. Élelmiszermentő programja 2016-ban és 2019-ben is elnyerte a Magyar Üzleti Felelősség Díjat. Szintén 2019-ben pedig kiérdemelte az OMÉK Élelmiszerpazarlás Megelőzéséért Díj I. helyezését is. A vállalat 2016-ban hagyományteremtő céllal elindított Ön választ, mi segítünk országos pályázata az elindítás évében Leginnovatívabb támogatói program kategóriában a Magyar Adományozói Fórum Társadalmi Befektetések Díjának fődíjasa lett, 2019-ben pedig Magyar Üzleti Felelősség Díjat nyert. A Tesco hivatalosan is Családbarát Munkahely, amelyet a 2019-ben kiérdemelt elismerés igazol, emellett több éve stratégiai partnere a Magyar Vöröskeresztnek és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek, így hátrányos helyzetű családokat felkaroló, fiatalokat fejlesztő kezdeményezéseket, adománygyűjtő vagy véradó programokat is támogat.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

Az 1991-ben alapított Segélyszervezet Magyarország egyik legnagyobb, nemzetközileg is elismert karitatív szervezete. Az alapító egyházak összefogása ma már szakemberek, önkéntesek, adományozók és felelős vállalati partnerek egyre bővülő közösségeként segíti a bajbajutottakat és nélkülözőket. A Segélyszervezet a nemzetiségi, vallási és világnézeti hovatartozásra való tekintet nélkül, a legszigorúbb szakmai és átláthatósági követelményeknek megfelelve nyújt segítséget a rászorulóknak Magyarországon, a Kárpát-medencében és a nemzetközi közösség részeként. Egyik fő célkitűzése, hogy intézményein és programjain keresztül ne csak gyorssegélyt, de kitörési pontokat is kínáljon a szegénységből mindazok számára, akik maguk is készek tenni a felzárkózásért.

Szóljon hozzá!