ZETApress

hírportál

Megújult az iskola

Befejeződtek Ferencvárosban a Mester utcai Molnár Ferenc Általános Iskola felújítási munkálatai. A kivitelezési munkákat közbeszerzési pályázaton az IPEX Építőipari és Szolgáltató Kft. nyerte el. A műszaki terveket a Trilit Kft. készítette, a vezető tervező Földi Zoltán volt. A tényleges felújítási munkák 2009. szeptember végétől december végéig tartottak.

A munkálatok során felújításra került az iskola teljes villamos hálózata az uszoda és a pincei rész kivételével. Az aula átépítése miatt a pincébe került az elektromos főelosztó szekrény. Az elektromos hálózat elő van készítve a Szemünk fénye program keretében idén megvalósulásra kerülő korszerű világítótestek fogadására, valamint az idei költségvetésben szereplő festési munkálatokhoz.

Az új elektromos hálózat az energiatakarékosság jegyében készült, a folyosókon és a vizes blokkokban a világítást mozgásérzékelők kapcsolják ki-be. Továbbá felújításra került a gyenge áramú hálózat is, az eddig külső műanyag csatornából a vezetékek átkerültek a vakolat alá.

Az iskola főbejáratához tartozó aula építészetileg teljesen megújult. A főlépcső két oldalán az új térkapcsolatok kialakítása érdekében téglafalak kerültek elbontásra. Új minőségi nyílászárók, padló és falburkolatok lámpatestek és álmennyezet kerültek elhelyezésre. A szülőknek és a vendégeknek egy új várakozó lett kialakítva. Az iskolába való be- és kijutás biztonsági kapuval és elektronikus zárrendszerrel ellenőrizhetővé vált. Kialakításra került egy korszerű portásfülke és a betegek számára egy fogorvosi váró. Az iskola összes folyosója új padló és oldal burkolatot kapott.

A lépcsőházakban a lépcsőfokok régi elkopott műanyag burkolata elbontásra került és a régi kőlapok felújításra kerültek. Az épületben 84 különböző méretű új belső faajtó került beépítésre. A folyosókon a régi széntárolók ajtóira parafa borítású hirdetőtáblák kerültek felszerelésre. Tejes felújításon esett át az orvosi, illetve a fogorvosi rendelő. Az építési munkák nettó vállalási összege: 87,6 millió forint ? tudatta Schill Tibor irodavezető.

A délelőtti átadáson Török Alfréd igazgatói köszöntője és az iskola tanulóinak műsora után Gegesy Ferenc polgármester is szót kapott. Megjelentek a kerület országgyűlési és önkormányzati képviselői és a Polgármesteri Hivatal vezető munkatársai is. Megtekintettük a földszinti aulát, fogorvosi és orvosi rendelőt, tornásztermet és vízforgatós uszodát, az első emeleti könyvtárat és osztálytermeket. A tanári szobabeli állófogadás előtt az iskola korábbi igazgatója mondott pohárköszöntőt, emlékeztetve egy 25 évvel ezelőtti iskolafelújításra.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Hungarikumok az esélyegyenlőségért | ZETApress

Szóljon hozzá!