ZETApress

hírportál

A nagy vizes kihívás

A nagy vizes kihívásMár csak egy hónap a rajtig és június 29-én szombaton akár tízezer fő is vízbe szállhat, hogy teljesítse a magyar szabadidősport egyik legrégebbi és legnépszerűbb erőpróbáját. A 37. Lidl Balaton-átúszás helye: Révfülöp > Balatonboglár ? tudatta a Budapest Sportiroda.

Épp egy hónap van hátra a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5,2 km-es klasszikus megmérettetésig. Az eseményen az első tízezer résztvevő részére biztosítják a szervezők a részvételt, az előzetesen jelentkezők száma már most meghaladta a háromezer főt, de ettől függetlenül lesz még lehetőség a helyszíni nevezésre is. Fontos információ a Balatont átúszni szándékozók részére, hogy az eseményen részt venni csak egy 30 napnál nem régebbi, az eseményen való részvételt engedélyező orvosi igazolás birtokában lehet.

Az úszás és az úszók kortalanságát mutatja, hogy a nevezők között már most ott van a korábbi évek rangidős úszója, az idén 83. életévében levő Bucsányi Elemér is, az ő felkészültségét mutatja, hogy tavaly 2 óra 10 perc alatt teljesítette a távot, a mezőny átlagos teljesítés ideje 2 óra 57 perc, a közel 7400 célba érkező között az 1039. helyen végzett. Aki érez magában erőt a teljesítésre és magabiztos úszótudással rendelkezik, még most is regisztrálhat az esemény ingyenes felkészítő hírlevelére. Az edzésprogram 3 hetes szakaszokban érkezik a feliratkozók email-fiókjába, a konkrét edzések mellett érdekességek, jó-tanácsok is megtalálhatók leveleikben.

2017 és 2018 után immár 3. alkalommal jelenik meg a rendezvény névadó szponzoraként a Lidl Magyarország. A cég fontosnak tartja, hogy olyan sportesemény támogatója legyen, amely összhangban áll vállalati értékeivel. A rendszeres testmozgás és egészséges táplálkozás fontosságát már a legkisebbeknél is tudatosítani kell, ezért is áll ismét a Balaton-átúszás mellé, hiszen itt a több ezer sportoló felnőtt jó példát mutat a felnövekvő generációnak.

Ezen törekvéseivel összhangban a Lidl is hozzájárul a sikeres felkészüléshez, hiszen Facebook-oldalán és Instagram-oldalán is különböző tippeket és érdekességeket találhatnak a kihívásra jelentkezők. Nem megfelelő időjárás esetén a Balaton-átúszást az esőnapok valamelyikén ? a június 30-ai, a július 6-7-ei, 13-14-ei vagy 20-21-ei hétvégeken ? rendezik meg.

Szóljon hozzá!