ZETApress

hírportál

Fehérvárra került a kupa

Magyar Kupa vándorserlegA MOL Vidi FC 0:1-es félidő után 2:1-re győzte le a Budapest Honvédet telt ház előtt a Groupama Arénában a labdarúgó Magyar Kupa tegnap esti döntőjében, melyet az M4 Sport élőben közvetített.

A kispestiek Holender Filip 16 gólos NB I-es gólkirály 11-esével szereztek vezetést a 14. percben, a hajrában aztán előbb Marko Scepovic egyenlített a 80. percben, a mérkőzést eldöntő gólt pedig Anel Hadzic lőtte a 92. percben. A fehérváriak történetük során másodszor hódították el a trófeát, az első diadalukat még 2006-ban aratták. Kupamenetelésük során előbb a bajnok Ferencvárost, majd a bronzérmes Debrecent is kiejtették, most pedig a 4. helyezett Honvédnél is jobbnak bizonyultak. A nemzetközi kupaküzdelmekben mind a négyen indulni fognak.

A döntőn az év játékvezetőjének választott Iványi Zoltán fújta a sípot, aki a hétfői RangAdó Gálán vette át jutalmát. A fehérvári Loic Nego, az NB I legjobb labdarúgója már akkor elmondta, hogy szombaton újra örülni szeretne a megnyert trófeának! Az idei évtől a győztes csapat nemcsak a vándorserleget, hanem annak egy méretarányosan mindenben megegyező kicsinyített mását is megkapja, és ez utóbbit meg is tarthatja.

Augusztus elején indul az új szezon

Hét közben bejelentették, hogy augusztus 03-án szombaton kezdődik a labdarúgó NB I 2019/2020-as idénye, míg az NB II másnap, 04-én vasárnap rajtol. Az MLSZ elnöksége által elfogadott versenynaptárból kiderül: az élvonal küzdelmei 2020. május 16-án szombaton zárulnak a 33. fordulóval. A válogatott szünetek miatt szeptember 07-én, október 12-én, november 16-án és március 28-án nem rendeznek mérkőzéseket az OTP Bank Ligában.

A hathetes téli szünet előtti utolsó fordulóra december 14-én, az újév első fordulójára pedig január 25-én kerül sor. A magyar bajnokság 1901 óta íródó történetében eddig egyszer kezdődött el januárban az aktuális szezon: 1936-ban szintén január 25-én. A Magyar Kupa 1. fordulóját július 31-én szerdán, a finálét 2020. május 20-án szintén szerdán rendezik. Az élvonalbeli csapatok a 6. körben, szeptember 21-22-én szombat-vasárnap kapcsolódnak be a küzdelmekbe.

Szóljon hozzá!