ZETApress

hírportál

Már pénteken választhatunk

24. Nagy Sportág-választóSzáznál több sportágat lehet ingyen kipróbálni a 24. Budapesti Nagy Sportág-választón, amelyet május 24-25-én péntek-szombaton rendeznek meg a kőbányai Merkapt Sportközpontban ? tudtuk meg tegnap a X. kerületi beharangozó sajtótájékoztatón.

Kiss Gergely, a Nagy Sportág-választó kommunikációs igazgatója elmondta: ezúttal 109 sportággal ismerkedhetnek meg azok, akik a hétvégén 09 és 17 óra között kilátogatnak a Maglódi út 12/B-be. A rendezvény küldetése sportos életmódra ösztönözni az embereket, a mozgásformák sokszínűségének bemutatásával, illetve olyan olimpiai, világ- és Európa-bajnokok, egyben példaképek részvételével, mint Dombi Rudolf, Storcz Botond, Szász-Kovács Emese, Fábián László vagy Steinmetz Barnabás.

? Minden évben szeretnénk bővíteni a kínálatot, ezért hoztuk vissza a hangszerválasztót, ami korábban már része volt a programnak ? jelentette ki a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, aki azért is örül a társrendezvény Nagy Hangszer-választónak, mert annak idején ő is rockzenével motiválta magát a fontosabb olimpiai és vb-meccsek előtt.

Radványi Gábor X. kerületi alpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy Kőbánya a fővároson belül is a sport fővárosa, s ha a kerületben a sport területén valamihez hozzányúlnak, akkor az arannyá változik ? utalt a Kőbányán élő és sportoló ifjúsági olimpiai bajnok Késely Ajnára, aki szintén megjelent a sajtótájékoztatón. A kiváló fiatal úszó azt ajánlotta a gyerekeknek, hogy mindenképpen olyan sportágat válasszanak, amit nagyon szeretnek és izgalommal várják az edzéseket. Véleménye szerint azért is jó sportolni, mert a közösségben jó társakra, barátokra tudnak találni.

A nagy érdeklődésre való tekintettel ? az elmúlt évekhez hasonlóan a két nap alatt összesen körülbelül húszezer résztvevőre számítanak ? az esemény pénteki első napján 14 óráig ezúttal is az óvodás és iskolás csoportokat várják, majd aznap délután, valamint szombaton egész nap a családokat. A gyerekek számára idén még könnyebb lesz a választás a sportágak között: a várható felnőttkori testi adottságokat feltérképező, hétéves kortól elvégezhető sportantropometriai mérés segítségével a döntést tudományos alapokra lehet helyezni.

A rendezvényre érkezők profi sportági bemutatókat láthatnak, illetve nyílt edzéseken vehetnek részt, ahol hivatásos sportolók és trénerek segítenek az első lépéseknél. A Nagy Hangszerválasztón a muzsikálni vágyók zenészek és zenetanárok segítségével rengeteg ismert és kevésbé ismert hangszert próbálhatnak ki. A tavalyihoz hasonlóan a sportág-választón idén ismét lehet majd vért adni a Magyar Vöröskereszt kamionjában, segítve ezzel a rászorulókon. A szervezők a lakossági véradók mellett a cégek dolgozóira is számítanak.

Szóljon hozzá!