ZETApress

hírportál

Logic Nego az év legjobbja

A francia Loic Nego, az ezüstérmes MOL Vidi FC középpályása kapta az NB I legjobb játékosának járó díjat az MLSZ RangAdó Gáláján. Az eseményen ? amelyet az M4 Sport tegnap este élőben közvetített ? a vasárnap befejeződött élvonalbeli idényt értékelték. A két gólkirály holtversenyben Davide Lanzafame (Ferencváros) és Holender Filip (Budapest Honvéd) lett.

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke köszöntőjében kiemelte a női futball fejlődését ? azon belül is a szombati BL-döntőt, amelyen a Groupama Arénában magyar lányt ünnepeltünk ?, a MOL Vidi FC sikeres Európa-liga szereplését, valamint az U17-es válogatottat, amely a dublini korosztályos Eb-n 5. lett, ezzel kijutott a világbajnokságra.

Az MLSZ elnöke kiemelte a 30. bajnoki címét szerző Ferencvárost, és sok sikert kívánt a zöld-fehéreknek az előttük álló európai kupasorozathoz. Nem lehetnek viszont maradéktalanul elégedettek, ugyanis továbbra sincs elég néző a pályákon, és nincs annyi fiatal játékos, ami arányban áll a befektetésekkel. Bízik abban, hogy több klub is követi majd a DVSC példáját, amely javarészt magyar futballistákkal végzett a 3. helyen és harcolta ki az Európa-ligai indulást. Elmondta még, hogy a következő nagy feladat a felnőtt férfi válogatott előtt áll, ugyanis június elején két fontos Eb-selejtező ? 8-án Azerbajdzsánban és 11-én itthon Wales ellen ? vár az együttesre, amely a 2020-as kontinensviadalon saját közönsége előtt szerepelhetne.

A kategóriák győzteseiről a klubok döntöttek, a szokásoknak megfelelően a csapatkapitány és a vezetőedző mellett ezúttal is a keretek legfiatalabb és legidősebb játékosai szavazhattak az általuk legjobbnak vélt három-három személyre. Az év legszebb NB I-es góljáról a szurkolók határoztak. Holender Filip és Logic Nego a május 25-ei Honvéd?Vidi Magyar Kupa döntőn újra találkozik. A RangAdó Gála 2019 díjazottjai:

A férfi NB I legjobb játékosa: Loic Nego (MOL Vidi FC)
A férfi NB I felfedezettje: Kiss Tamás (Puskás Akadémia)
A férfi NB I gólkirálya: Davide Lanzafame (Ferencváros) és Holender Filip (Budapest Honvéd) 16-16 gól
A férfi NB I legszebb gólja: Zsóri Dániel (Debreceni VSC) Ferencváros elleni, 93. percben győzelmet érő ollózása
A férfi NB I legjobb edzője: Herczeg András (Debreceni VSC)
A férfi NB I legjobb játékvezetője: Iványi Zoltán
Az NB I legsportszerűbb csapata: Mezőkövesd Zsóry FC
A női NB I legjobb játékosa: Fenyvesi Evelin (Ferencváros)
A női NB I felfedezettje: Pusztai Sára (Ferencváros)

Szóljon hozzá!