ZETApress

hírportál

Kék-fehér búcsú az NB I-től

Kék-fehér bánat a Hungária körútonAz MTK tegnap este az OTP Bank Liga 33. fordulójában 3882 néző előtt 1:1-es félidő után 4:1-re kapott ki a Honvédtől a Hungária körúton, s ezzel kiesett az élvonalból. Lucsánszky Tamás vezetőedző kilenc fordulóval a vége előtt vette át a csapatot, s vele nyolc mérkőzésüket elvesztették.

Az első 20 percben egyik csapat sem tudott mezőnyfölényt kiharcolni és a kapuk sem forogtak veszélyben, utána viszont egy perc alatt 1:1-re módosult az állás. A 21. percben Holender Filip ziccerből szerzett vezetést a vendégeknek, Lencse László pedig a kispesti védelem határozatlanságát kihasználva a 22. percben kiegyenlített. Szünet előtt a piros-feketék vették át a kezdeményezést, de kapura nem jelentettek veszélyt.

A II. félidő elején Kanta második sárga lapját is begyűjtötte, így a 47. percben létszámban megfogyatkozott az MTK. Ezt az 53. percben góllal használta ki a Honvéd ? Djordje Kamber volt eredményes ?, s hamar el is akarta dönteni a meccset. Ez majdnem megbosszulta magát: a tíz emberrel játszó MTK részéről Ulysse Diallo előbb ziccert hibázott ? lövését Kamber mentette a gólvonalról ?, majd Lencse lőtte a kapu fölé a 11-est. A meccs a 76. percben dőlt el, amikor a 66. percben becserélt David N’Gog volt eredményes. A hátralévő időre már nem volt jellemző az addigi paprikás hangulat, a végeredményt aztán N’Gog második góljával állította be a hosszabbítás 2. percében.

Az MTK legutóbbi hét mérkőzését elvesztette ? múlt szombaton Fehérváron kikapott 4:2-re, utoljára a Diósgyőrt verte otthon 2:1-re a március 30-ai 26. fordulóban ? és a hét tavaszi hazai mérkőzéséből hatot elvesztett. A mérkőzést követő sajtótájékoztatón az MTK mestere nem tudta még, hogy vele képzelik-e el a folytatást, a csapat élmezőnybe visszajuttatását. Supka Attila, a Honvéd mestere elmondta, hogy kedden kezdik meg a felkészülést a szombati MOL Vidi elleni MK-döntőjükre, s mivel lejár a szerződése, utána beszélnek majd a folytatásról.

Búcsúk Újpesttől és Óbudától

A záróforduló vidéki eredményei: Haladás ? MOL Vidi 1:1 (0:0), DVTK ? ÚFC 3:0 (1:0), DVSC ? Paks 4:1 (3:1), PAFC ? FTC 1:1 (0:0) és Várda ? Zsóry FC 2:1 (1:0). Vereségével a Újpest visszacsúszott az 5. helyre, helyette a 4. helyre feljövő Honvéd indulhat a nemzetközi kupákban. Mivel a Szusza-stadiont ősztől átépítik, a lila-fehérek a Vasas új Illovszky-stadionjában játsszák majd mérkőzéseiket. Az NB I végeredménye: 1. FTC 74, 2. Vidi 61, 3. DVSC 51, 4. Honvéd 49, 5. ÚFC 48, 6. Zsóry FC 44, 7. PAFC 40, 8. Paks 39, 9-10. Várda és DVTK 38-38, 11. MTK 34, 12. Haladás 30 ponttal.

Múlt vasárnap eldőlt, hogy az NB II Merkantil Bank Ligából a ZTE és a Kaposvár jut fel az NB I-be, a Cegléd, a Mosonmagyaróvár és a Monor pedig kiesik az NB III-ba. A Vasas az éllovas ZTE-től tegnap a Megyeri úton 2:0-s félidő után 5:0-ra kikapott. Mivel az angyalföldiek stadionja elkészült, ősztől már a Fáy utcában játszhatják bajnoki meccseiket. A Gyirmót nyíregyházi 1:1-es döntetlenével pontszámmal beérte a Vasast és jobb gólkülönbségével, több győzelmével feljött a 3. helyre, míg a Vasas a 4. helyen zárta a szezont. Monor győzelemmel búcsúzott az NB II-től és Óbudától: a III. kerületi TVE Hévízi úti pályáján 1:1-es félidő után 2:1-re verte Budafokot. Mivel az NB III-ra már alkalmas a monori pálya, ősztől nem kell a fővárosban rendezniük hazai mérkőzéseiket.

Szóljon hozzá!