ZETApress

hírportál

ALDI-futás a Népligetben

ALDI Női FutógálaMájus 19-én vasárnap 09 és 17 óra között a Népligetben kerül megrendezésre a 24. ALDI Női Futógála. Tavaly már több mint 8500 hölgy állt rajthoz, idén még többjüket várja a szervező Budapest Sportiroda (BSI). A választék a távokat és a programokat illetően idén is bőséges, mindenki megtalálhatja a kedvének és a kondíciójának megfelelőt.

Gregori Dóra életét egészen gyermekkorától kezdve meghatározta a sport. Hosszú évekig az egyik legnagyobb kihívásnak számító mozgásformát űzte: klasszikus balettozott. A 31 éves, háromgyermekes édesanya ma már a futás szerelmese, és futónagykövetként sokakat motivál arra, hogy még jobban megismerjék és megszeressék a sportágat.

? Annak, hogy a futás ennyire komoly tényezővé vált az életemben, több oka is van. Például azt a terhelést adja, amire vágyom. Sokszor mondják, hogy a futás függőséget okoz, ez a jó értelemben vett addikció nálam a második gyerek születése után alakult ki. Az első félmaraton volt a vízválasztó, onnantól kezdve éreztem azt, hogy nem lennék meg futás nélkül. A mindennapjaim részévé vált, nekem kell a futás ahhoz, hogy kereknek érezzem a világomat. Ha nem is minden nap, de hetente legalább 4-5 alkalommal edzek ? mondta Dóra.

Holtpont ellen társaság

Kormos Villő olimpikon fejest ugrott a futásba. Tavaly fejezte be az élsportot, de kis túlzással azóta is folyamatos mozgásban van. A futással kapcsolatban nem az a klasszikus foggal-körömmel az utolsó vérig harcoló típus, inkább igazi örömfutó, aki szép célokat tűz ki maga elé, és azokat rendre teljesíti is. ? Nekem nagyon sokat jelentett, hogy az első félmaratonomat társaságban futhattam le. Azóta is azt tartom, hogy a futóversenyeken valakivel együtt indulok, akivel tudjuk egymást húzni. Számomra ez az, ami leginkább bevált a holtpontok ellen, meg a zene ? vallotta Villő.

A 14:45-kor kezdődő 10 km-es egyéni és páros futás előtt rövidebb távon indulhatnak a hölgyek. 10 órakor 2,5 km-es egyéni, 10:50-kor 2,5 km-es iskolai futam indul, 10:55-től 2,5 km-es gyaloglás kezdődik, majd 11:50-kor rajtol a 5 km-es táv. Két távon a férfiak is lehetőséget kapnak az indulásra: a 13 órakor kezdődő 3×2 km-es váltóra és a 14:10-kor rajtoló 600 méteres családi futásra elfogadják férfiak nevezését, amennyiben a váltóban és a családban legalább 1 hölgy is fut! További információk a rendezvény weboldalán olvashatók.

Szóljon hozzá!