ZETApress

hírportál

Császár Madridban

Franz BeckenbauerKétszeres aranylabdás futball-legendával találkozhatnak a Fradi gyermekfocistái Madridban. Franz Beckenbauer, a Császár becenévre hallgató kétszeres aranylabdás futballikon is részt vesz a Foci a Barátságért program Nemzetközi Fórumán, hogy személyes képzéseket tartson, valamint jó tanácsaival lássa el a Fradi gyermekfocistáit Madridban.

A program keretein belül további híres futballsztárok, sportszakértők és labdarúgó akadémiák képviselői a gyerekekkel közösen tartanak edukációs kerekasztal-beszélgetéseket és különböző játékos programokat május 28-án keddtől és június 2-a vasárnapig ? tudatta Faragó László, Red Lemon Média.

A fórumon a világszerte híres és elismert, kétszeres aranylabdás focilegenda, Franz Beckenbauer is tiszteletét teszi, hogy megossza tapasztalatait és érdekes történeteit a futball világáról, valamint tippekkel és tanácsokkal lássa el a kezdő sportnövendékeket azzal kapcsolatban, hogy mikre érdemes figyelniük a sikerekben gazdag sportpályafutás elérésének érdekében.

? Nagy megtiszteltetés számomra, hogy részt vehetek a Gazprom Foci a Barátságért Nemzetközi Gyermekprogramban, amely többek között olyan nélkülözhetetlen emberi értékeket képvisel, mint az egyenlőség, a jóság és az igazságosság. Ezen értékek nélkül nem élet az élet. A program célja, hogy példát mutasson a gyerekeknek a világ minden tájáról, és ráébressze őket, hogy a kompromisszumkészség egyik alapfeltétele sikereik elérésének, függetlenül attól, hogy a professzionális sport vagy az élet más területén képzelik el a jövőjüket ? mondta Franz Beckenbauer, a Foci a Barátságért program nemzetközi nagykövete.

Az idei évben a Ferencvárosi Torna Club gyermekfocistái képviselik Magyarországot a Foci a Barátságért programban, akik a helyszínen élőben tekinthetik meg a 2019-es UEFA Bajnokok Ligája döntőjét június 1-jén szombaton a Wanda Metropolitano Stadionban.

A Foci a Barátságért Nemzetközi Gyermekprogram a Gazprom támogatásával jött létre 2013-ban, amelynek résztvevői a kilenc alapvető emberi értéket képviselik: barátság, egyenlőség, sportszerűség, egészség, béke, elhivatottság, győzelem, tradíció és becsület. A programot az UEFA, a FIFA, a NOB, egyes nemzeti labdarúgó szövetségek, nemzetközi jótékonysági szervezetek, sikeres sportolók és a világ vezető futballklubjai is támogatják. A projekt eddigi hat szezonjában több mint öt és félezren vettek részt, illetve négy és félmillió fölött volt a követők száma a világ minden tájáról, köztük híres sportolók, művészek és politikusok.

Szóljon hozzá!