ZETApress

hírportál

Snowboard-ob a Mátrában

Gyarmati Panka jelenlétével támogatja a több tíz év után hazai pályán megrendezendő freestyle snowboard országos bajnokságot ? tudatta Pintér László, az MSBSZ sajtófőnöke.

? Amióta az eszemet tudom, minden magyar bajnokságon részt vettem. Egészen pici koromból is vannak emlékeim az osztrák versenypályákról. Volt egy időszak, amikor az országos bajnokság szuper esemény volt, mindenki várta a márciust, vagány fiúk mérték össze tudásukat az ugratókon, izzott a hangulat. Felnőtt fejjel viszont már úgy gondolom, sokkal közelebb áll a szívemhez a hazai verseny. Nagyon örülök, hogy magyar havon és légkörben telik az év egyik legfontosabb eseménye, és hogy a pálya széléről támogathatom az indulókat ? nyilatkozta Panka, aki FIS világkupa-futamot is nyert már szabadstílusú snowboard versenyen, sőt, a legnevesebb verseny, a Burton US Open résztvevője is volt már, továbbá nemrég a tv2 Exatlon Hungary című vetélkedőjében bizonyította a sportban való rátermettségét. Idén a Mátrában biztosan számíthatunk pár jól bevált tanácsára, hiszen a hazai mezőny úgy gondolja, hogy még mindig az egyik legjobb és legbiztosabb technikával rendelkező snowboardosunk, akitől a tippek jöhetnek.

A Sípark Mátraszentistván életében először nyílik olyan lehetőség, hogy országos bajnokságot rendezhet. Mivel az idei szezon a folyamatos hideg miatt kifejezetten jónak nevezhető, ezért a rendezvények sorát tökéletesen kiegészíti a magyar bajnokság megrendezése. ? Célunk, hogy ebben az évben egy jó hangulatú versenyt szervezzünk, amivel a következő évekre is gondolunk már. Utoljára a Mátrában 2013-ban volt ekkora szabású snowboard esemény. Az akkori Make Some Noise elnevezésű rendezvény küldetése a közösségépítés, a hazai snowboardsport előtti tiszteletadás és ennek a fajta életformának a népszerűsítése is volt. Reméljük, ez egy szuper kezdet ahhoz, hogy jövőre már mindenki alapvetőnek vegye a hazai szervezést, sőt, akár több kategóriában is rajthoz állítsunk versenyzőket ? mondta Bécsy Balázs fő-szervező, Magyar Snowboard Szövetség.

Szóljon hozzá!