ZETApress

hírportál

Snowboard-ob a Mátrában

Gyarmati Panka jelenlétével támogatja a több tíz év után hazai pályán megrendezendő freestyle snowboard országos bajnokságot – tudatta Pintér László, az MSBSZ sajtófőnöke.

Amióta az eszemet tudom, minden magyar bajnokságon részt vettem. Egészen pici koromból is vannak emlékeim az osztrák versenypályákról. Volt egy időszak, amikor az országos bajnokság szuper esemény volt, mindenki várta a márciust, vagány fiúk mérték össze tudásukat az ugratókon, izzott a hangulat. Felnőtt fejjel viszont már úgy gondolom, sokkal közelebb áll a szívemhez a hazai verseny. Nagyon örülök, hogy magyar havon és légkörben telik az év egyik legfontosabb eseménye, és hogy a pálya széléről támogathatom az indulókat – nyilatkozta Panka, aki FIS világkupa-futamot is nyert már szabadstílusú snowboard versenyen, sőt, a legnevesebb verseny, a Burton US Open résztvevője is volt már, továbbá nemrég a tv2 Exatlon Hungary című vetélkedőjében bizonyította a sportban való rátermettségét. Idén a Mátrában biztosan számíthatunk pár jól bevált tanácsára, hiszen a hazai mezőny úgy gondolja, hogy még mindig az egyik legjobb és legbiztosabb technikával rendelkező snowboardosunk, akitől a tippek jöhetnek.

A Sípark Mátraszentistván életében először nyílik olyan lehetőség, hogy országos bajnokságot rendezhet. Mivel az idei szezon a folyamatos hideg miatt kifejezetten jónak nevezhető, ezért a rendezvények sorát tökéletesen kiegészíti a magyar bajnokság megrendezése. – Célunk, hogy ebben az évben egy jó hangulatú versenyt szervezzünk, amivel a következő évekre is gondolunk már. Utoljára a Mátrában 2013-ban volt ekkora szabású snowboard esemény. Az akkori Make Some Noise elnevezésű rendezvény küldetése a közösségépítés, a hazai snowboardsport előtti tiszteletadás és ennek a fajta életformának a népszerűsítése is volt. Reméljük, ez egy szuper kezdet ahhoz, hogy jövőre már mindenki alapvetőnek vegye a hazai szervezést, sőt, akár több kategóriában is rajthoz állítsunk versenyzőket – mondta Bécsy Balázs fő-szervező, Magyar Snowboard Szövetség.

Szóljon hozzá!