ZETApress

hírportál

Solymosi Márton győzelme Hatvanban

Budapest és Hatvan között 135,3 kilométer várta a One Belt One Road Cycling Tournament of Qinghai Lake-Hungary kerékpárverseny résztvevőit. A győzelmet végül Solymosi Márton (Epronex-BSS Oil Team) szerezte meg csapattársai Pápai Ádám és Gönczy Gergő előtt ? tudatták a szervezők.

Ma reggel pontban 9 órakor az Asia Centertől rajtolt el az első, Budapest és Hatvan között megrendezésre kerülő Qinghai Lake országúti kerékpárverseny, amelyen öt nemzet sportolói képviseltették magukat. Az előzményekről idekattintva olvashatunk. A borongós, esős időjárás ellenére már az éles rajt pillanatában megkezdődtek az akciók, Solymosi Márton (Epronex-BSS Oil Team) volt az első próbálkozó, majd folyamatosan pulzált a mezőny, mígnem a második galgamácsai mászásnál egy négy fős sor lépett el, nevezetesen Pályi Csaba (Epronex-BSS Oil Team), Pápai Ádám (Epronex-BSS Oil Team), Zathureczky Márk (Gesu Bikewear) és a Spartak Tlmace csapatának egy szlovák kerekese.

A szökevények legnagyobb előnye bő egy perc környékén tetőzött, miközben a főmezőny élén a cseh Forman Cinelli sora forgott sikerrel, mivel idővel meg is fogták az elől tempózókat. Természetesen ezt követően sem nyugodtak meg a kedélyek. A végig aktívan versenyző Solymosi Márton (Epronex-BSS Oil Team) sokadik kísérletére csak ellépett, rövid idő alatt 20 másodperces fórt felépítve. Előnye kitartott, így végül megnyerte a versenyt csapattársai: Pápai Ádám és Gönczy Gergő előtt.

? Nagy szükségem volt már erre a győzelemre. Az időjárás ugyan megnehezítette a körülményeket, de az eső az mindenki számára ugyanúgy eset. Köszönöm a csapatnak a támogatást, nélkülük nem sikerült volna hazaérnem. Remekül dolgoztunk össze, mindenki tudta, hogy mi a feladata. Csapatként is sokat ér számunkra ez a diadal, egy remek szervezésű versenyen, nemzetközi mezőnyben értünk el sikereket ? mondta a versenyt követően Solymosi Bukta Márton.

Eredmények, Budapest?Hatvan 135,3 km:

1. Solymosi Márton magyar (Epronex-BSS Oil Team) 3:04:28
2. Pápai Ádám magyar (Epronex-BSS Oil Team) + 10 mp
3. Gönczy Gergő magyar (Epronex-BSS Oil Team) + 10 mp
4. Stefan Nota szlovák (Spartak Tlmace) + 12 mp
5. Alex Zeman szlovák (Mix Team Slovakia) + 12 mp
6. Szarka Gergely magyar (Epronex-BSS Oil Team) + 12 mp
7. Lukas Heinrich cseh (Team Forman Cinelli) + 12 mp
8. Jakub Bittner cseh (Team Forman Cinelli) + 12 mp
9. Zarhureczky Márk magyar (Gesu Bikewear) + 12 mp
10. Stanislav Beres szlovák (Spartak Tlmace) + 12 mp

Szóljon hozzá!